LAYERJEVE TURISTIČNE REZIDENCE

Rezidence so namenjene gostujočim umetnikom iz vsega sveta, ki ustvarjajo v hiši. V turistični sezoni in ob razpoložljivosti pa se spremenijo v turistične rezidence.

 

Layerjeva hiša ponuja spalne rezidence, umeščene v prijetno razgibano atmosfero umetniškega in družabnega stičišča v središču Kranja. V starem mestnem centru Kranja se med vrsto meščanskih hiš na mirni neprometni ulici nahaja hiša Layer, ki v mansardi skriva lična prenočišča. Prostori, sicer namenjeni umetniškim rezidencam, nudijo bivanje za 12 oseb in se med zavitimi stopnišči, ateljeji ter razstavnimi in prireditvenimi površinami ponujajo kot edinstveno preživljanje oddiha s pridihom ustvarjalne energije.

 

LOKACIJA: Večnadstropno hišo na vzhodni stani obkrožajo zavite ulice in stare meščanske hiše starega mesta, za hišo veliko teraso in vrt varuje del srednjeveškega obzidja - obrambni stolp Škrlovec, v hribu pod hišo pa se vijejo rovi in vabijo obiskovalce na ogled kranjskega podzemlja. Kranj je z umeščenostjo med mogočne Alpe in hribe odlično izhodišče za vrsto izletov. Locirana med Ljubljano in Bledom se gorenjska prestolnica in mesto največjega slovenskega pesnika s prenekaterimi možnostmi doživljanja kulturnega utripa ponuja kot ena izmed nespregledljivih slovenskih turističnih destinacij.


PONUDBA HIŠE: Hiša Layer ponuja tri samostojne bivalne enote; dva sodobno opremljena apartmaja z bivalnimi, taoletnimi in kuhinjskimi prostori in večjo spalnico za 6 oseb. Za brezplačno uporabo je na voljo brezžično internetno omrežje, gostje pa lahko obiščejo tudi galerijske prostore ali se prepustijo raznolikemu večernemu programu Layerjeve hiše in bližnjega stolpa Škrovec.


DOSTOP: Do Layerjeve hiše vodi 10-minutna peš pot skozi mestno jedro od avtobusne postaje, železniška postaja pa je le 5 minut hoda stran. V Škofjo Loko se lahko pripeljete s kolesom, glavno mesto Ljubljana pa je z avtomobilom dosegljivo v 20 minutah, prav tako turistični biser Bled, Bohinjsko jezero ter Alpe. V neposredni bližini Kranja se nahaja osrednje slovensko letališče - Letališče Jožeta Pučnika (10 min). Osebje Layerjeve hiše vam bo z veseljem svetovalo, kje si izposoditi kolesa ali avto.

 

CENIK

SUITE: 59 €
STUDIO: 49 €
BACKSTAGE: 60 € 
 
Dodatna oseba: 10 €
 
Turistična taksa: 
- odrasli: 1,15 € 
- otroci do 7 let: brezplačno
- 7 - 18 let: 0,68 €