LAYERJEVE TURISTIČNE REZIDENCE

 

TURISTIČNI BONI 2020 in 2021

Rezervacije: residences@layer.si
 
 
ART VAVČERJI 
ZA UMETNICE_KE IN KULTURNE DELAVKE_CE
 
Ponudba: 
* SOLO: za vrednost enega vavčerja oseba prejme 7 dni rezidence (6 nočitev z zajtrkom in uporabo ateljeja)
* DUO: za vrednost dveh vavčerjev osebi prejmeta 14 dni rezidence (13 nočitev z zajtrkom in uporabo ateljeja)
 
Podrobno: nočitve z zajtrkom v dvoposteljni sobi oz. opremljenem apartmaju/garsonjeri, neomejen dostop do ateljeja s tekočo vodo in veliko naravne svetlobe 
 
Rezervacija: info@layer.si / ob rezervaciji pošljite kratkek opis, iz katerega je razvidno, s čim se profesionalno ukvarjate. Ponudba je namenjena kulturnim delavkam_cem in umetnicam_kom (ne glede na status). Ponudba velja za celotno obdobje možnosti koriščenja vavčerjev. Ponudba ne predvideva realizacije projekta.
 
 

O REZIDENCAH

Rezidence so namenjene gostujočim umetnikom iz vsega sveta, ki ustvarjajo v hiši. V turistični sezoni in ob razpoložljivosti pa se spremenijo v turistične rezidence.

 

Layerjeva hiša ponuja spalne rezidence, umeščene v prijetno razgibano atmosfero umetniškega in družabnega stičišča v središču Kranja. V starem mestnem centru Kranja se med vrsto meščanskih hiš na mirni neprometni ulici nahaja hiša Layer, ki v mansardi skriva lična prenočišča. Prostori, sicer namenjeni umetniškim rezidencam, nudijo bivanje za 12 oseb in se med zavitimi stopnišči, ateljeji ter razstavnimi in prireditvenimi površinami ponujajo kot edinstveno preživljanje oddiha s pridihom ustvarjalne energije.

 

LOKACIJA: Večnadstropno hišo na vzhodni stani obkrožajo zavite ulice in stare meščanske hiše starega mesta, za hišo veliko teraso in vrt varuje del srednjeveškega obzidja - obrambni stolp Škrlovec, v hribu pod hišo pa se vijejo rovi in vabijo obiskovalce na ogled kranjskega podzemlja. Kranj je z umeščenostjo med mogočne Alpe in hribe odlično izhodišče za vrsto izletov. Locirana med Ljubljano in Bledom se gorenjska prestolnica in mesto največjega slovenskega pesnika s prenekaterimi možnostmi doživljanja kulturnega utripa ponuja kot ena izmed nespregledljivih slovenskih turističnih destinacij.


PONUDBA HIŠE: Hiša Layer ponuja tri samostojne bivalne enote; dva sodobno opremljena apartmaja z bivalnimi, taoletnimi in kuhinjskimi prostori in večjo spalnico za 6 oseb. Za brezplačno uporabo je na voljo brezžično internetno omrežje, gostje pa lahko obiščejo tudi galerijske prostore ali se prepustijo raznolikemu večernemu programu Layerjeve hiše in bližnjega stolpa Škrovec.


DOSTOP: Do Layerjeve hiše vodi 10-minutna peš pot skozi mestno jedro od avtobusne postaje, železniška postaja pa je le 5 minut hoda stran. V Škofjo Loko se lahko pripeljete s kolesom, glavno mesto Ljubljana pa je z avtomobilom dosegljivo v 20 minutah, prav tako turistični biser Bled, Bohinjsko jezero ter Alpe. V neposredni bližini Kranja se nahaja osrednje slovensko letališče - Letališče Jožeta Pučnika (10 min). Osebje Layerjeve hiše vam bo z veseljem svetovalo, kje si izposoditi kolesa ali avto.

 

CENIK

SUITE: 79 € 
STUDIO: 69 € 
BACKSTAGE: 95 € 
 
Dodatna oseba: 10 €
 
Turistična taksa: 2 € / dan / oseba 
 
Rezervacije: residences@layer.si