JAVNI POZIV LAYERJEVE HIŠE K PRIJAVI RAZSTAVNIH PROJEKTOV ZA LETO 2017

 
Layerjeva hiša v Kranju poziva ustvarjalce k razstavljanju umetniških del. V preteklih petih letih svojega delovanja se je Layerjeva hiša s stolpom Škrlovec in Mergentalerjevo ulično galerijo izoblikovala kot prizorišče raznovrstnih projektov s področja likovnih, fotografskih, intermedijskih in drugih umetniških praks. Layerjeva hiša - hiša umetnikov se je vzpostavila kot pomembno stičišče umetnosti in urbane kulture.
 
Slikarji, fotografi, ilustratorji, grafiki, oblikovalci, arhitekti, striparji, kiparji, multimedijski in intermedijski umetniki, raziskovalci prostora, tekstilne umetnosti, družbe in kulture, ulični umetniki in raznorazni ustvarjalci - vabljeni k prijavi in oblikovanju skupne zgodbe Layerjeve hiše v letu 2017!
 
Rok za prijavo je 26. januar 2017!
 
PRIJAVNICA: https://goo.gl/pfLGkq 
 

LAYERJEVA HIŠE VABI KUHARJE NA KULINARIČNE REZIDENCE

 

Umetnost kuhanja in priprave hrane je prestopila mejo dobrega okusa. Nismo več v polju dobrega, temveč odličnega, opaznega, zabavnega in vseobsegajočega. Umetnost uživanja hrane je življenje samo. Zdi se, da več kot polovico življenja preživimo ob jedi ali ob misli, kaj bomo jedli. Ob pripravi hrane in pripravi hrane za fotografiranje. Socialna omrežja in blogi so preplavljeni s podobami, ob katerih bi najraje zagrizli v zaslone.

 

V Layerjevi hiši se na ta fenomen aktivno odzivamo in pozivamo neprofesionalne kuharje, da svoj umami razvijajo v naših umetniških rezidencah. 

Več: http://www.layer.si/si/projekti-in-dejavnosti/dogodki/dogodek/280/kulinaricne-rezidence.html 

 

Rok za prijavo je 26. januar 2017!