Pričetek: Četrtek, 29.08.2019, ob 20.00
Lokacija: Vovkov vrt

Filmi na Vovkovem vrtu: Na svoji zemlji

filmski večer

Filmi na Vovkovem vrtu: NA SVOJI ZEMLJI (France Štiglic, 1948, 110’)

Vovkov vrt
Četrtek, 29. avgust, ob 20. uri

Poletje nas bo zopet pripeljalo v naš mali kino na prostem po zajetno dozo dobrega filma. Vsak četrtek od julija do avgusta bomo razgrnili deke, postavili svoje stole in se prepustili izjemnim platenskim zgodbam. Začeli in končali bomo s filmi Franceta Štiglica, pionirja slovenskega filma. Poleg dveh klasik pa bo poletni veter v naš kino pripihal še druge novejše, nagrajene zgodbe, tako tuje kot slovenske produkcije. Se gledamo ob četrtkih na filmih!
 

Zgodba se dogaja na Primorskem, v zadnjih dveh letih osvobodilnega boja. Prebivalci tipične primorske vasi so najprej trpeli italijansko okupacijo in kasneje še nemško. Zanje je odpor priložnost, da se osvobodijo tuje nadvlade. Film je hkrati vojni film o partizanskem boju in tudi film, ki pokaže vas in njene prebivalce. V filmu nastopajo naturščiki in slovenski gledališki igralci, za katere je bil to prvi nastop v filmu.

 

Posebno obvestilo:

Po prvotnem programu bi moral biti predvajan film Tistega lepega dne, vendar bo zaradi tehničnih težav pri restavraciji filma predvajan film Na svoji zemlji režiserja Franceta Štiglica. Projekcija bo na Vovkovem vrtu, ob 20. uri. Za nastalo spremembo se opravičujemo tudi v imenu Slovenskega filmskega centra.

 

Kmalu bo znan jesenski datum, ko bomo v Kranju premierno zavrteli restavrirano verzijo filma Tistega lepega dne.

Hvala za razumevanje!
 

*Vovkov vrt je nadaljevanje vrtu gradu Khislstein
*V primeru dežja se filmi odvijejo v Stolpu Škrlovec