Pričetek: Torek, 13.08.2019, ob 15.30
Lokacija: Layerjeva hiša

Squeegee delavnica kolaž x sitotisk

delavnica

Kolaž x sitotisk, Squeegee delavnica

Layerjeva hiša

Torek, 13. 8., ob 15.30

 

Squeegee sestavlja tandem mladih vsestranskih ustvarjalcev, ki na svojih sitotiskarskih delavnicah ponuja korak naprej za vse, željne unikatnega ustvarjanja in novega rokodelskega znanja.

 

Začetki segajo v leto 2017, ko je tandem za potrebe svojih glasbenih skupin potreboval promocijske tekstilne artikle. Vsak ponatis je pri ljudeh vzbudil navdušenje nad izdelki ter vprašanja o procesu izdelave slednjih. Vprašanja so se kopičila vse do odločitve, da se ljudem ponudi možnost izobraževanja o stvari, ki jih zanima. Ker lahko naše delavnice in izdelke zaradi svoje narave povežemo še s trajnostnim razvojem, je vse skupaj dobilo še toliko večji smisel.

 

Preko naših delavnic, izdelkov in posledičnega ustvarjanja poskušamo ljudi ozaveščati tudi o zelo zaskrbljujočem stanju modne in tekstilne industrije. V ljudeh želimo znova vzbuditi željo po kvalitetnih in unikatnih tekstilnih kosih, predvsem pa opomniti na kreativno možnost izboljšave ali popravila nekega kosa, ki bi drugače končal med cca. 1700 tonami oblačil, ki jih ljudje letno zavržemo.

 

Glavna dejavnost skupnosti Squeegee je izvedba sitotiskarskih delavnic, ki temeljijo na preprostem, mnogim neznanem, postopku brez nepotrebnih kemikalij. Z omenjenimi delavnicami nudimo udeleženim informacije in znanje o sitotiskarskih osnovah, hkrati pa preko učenja vsak posameznik spozna tudi veliko novega o mešanju barv, postavitvi kompozicije, tisku na različne materiale itd.

 

Cena delavnice na osebo: 10 EUR

Trajanje delavnice: 3 polne ure

 

V ceno so všteti vsi materiali, ki jih potrebujete za popolno izvedbo delavnice in prigrizki za lačne možgane.

 

Zaradi narave dela je delavnica omejena na največ 10 udeležencev.

Prijave zbiramo na info@squeegee.si. Za več informacijo lahko pišete na e-mail ali pokličenete na 040423622.

 

Zelo zabavno bo, če si prinesete kakšen kos oblačila, preobleke za vzglavnike, majice,… za potiskat. Pomembno je, da barva blaga ni pretemna. Lahko prinesete tudi papir ali karton in tako prenesete svojo domišljijo kamorkoli želite.

 

V kolikor nimate nobene svoje prazne majice, jih bomo imeli tudi mi nekaj s seboj, ki vam bodo na voljo.

 

Pri takem ustvarjanju je vedno dobra ideja, da si prinesete predpasnik ali kakšno drugi staro oblačilo za doma, ki lahko prenese barvni madež. :)

 

www.squeegee.si