Pričetek: Petek, 13.09.2019, ob 20.00
Lokacija: Stolp Škrlovec

Pianopolis 2019: Joep Beving (NL), Shida Shahabi (IR/SE)

koncert

PIANOPOLIS 2019 

Stolp Škrlovec, Layerjeva hiša, Kranj

13. 9. - 15. 9. 2019

 

Festivalski program: layer.si/pianopolis


Pianopolis, prvi festival za mesto in klavir, v treh večerih v kranjskem stolpu Škrlovec povezuje sodobne, klasične, jazz, elektronske in avtorske zvoke klavirja. Po lanskem junijskem uličnem koncertnem maratonu in septembrskem festivalu, Layerjeva hiša s programskima partnerjema PianoRoom in KUD Kataman naznanja že drugi jesenski klavirski praznik s premiernimi nastopi domačih in mednarodnih glasbenikov.

 

Petek, 13. 9. 2019 / 20.00

 

Shida Shahabi (IR/SE)

Shida Shahabi je mlada pianistka iranskih korenin živeča na Švedskem. V Kranj prihaja s svojim prvencem Homes, izdanim za založbo 130701 / Fat Cat Records. Njena glasba nastaja v iskanju preprostega, skromnega in razmišljujočega izraza. Glasbene krajine Shide Shahabi so romantične, na trenutke klasične, tudi vedre, vsekakor pa iskrene in nepretenciozne.

Več: shidashahabi.com

 

Joep Beving (NL) 

Z aprila 2019 izdanim solo albumom Henosis Nizozemec Joep Beving zaključuje trilogijo, ki jo je pod okrilje vzela legendarna nemška založba Deutsche Grammophon. Beving raziskuje nove teritorije ter se spogleduje z orkestralnimi in elektronskimi zvoki. Njegova drzna preprostost navdušuje poslušalce po celem svetu ter velja za enega najbolj poslušanih post-klasičnih pianistov na svetu. Na najnovejšem albumu je sodeloval s Cappello Amsterdam, Echo Collectivom in Maartenom Vosom.

Več: joepbeving.com


Joep Beving, vir: splet