Pričetek: Sobota, 14.09.2019, ob 20.00
Lokacija: Stolp Škrlovec

Pianopolis 2019: Drago Ivanuša (SI), Carlos Cipa (DE)

koncert

PIANOPOLIS 2019 

Stolp Škrlovec, Layerjeva hiša, Kranj

13. 9. - 15. 9. 2019

 

Festivalski program: layer.si/pianopolis

 

Pianopolis, prvi festival za mesto in klavir, v treh večerih v kranjskem stolpu Škrlovec povezuje sodobne, klasične, jazz, elektronske in avtorske zvoke klavirja. Po lanskem junijskem uličnem koncertnem maratonu in septembrskem festivalu, Layerjeva hiša s programskima partnerjema PianoRoom in KUD Kataman naznanja že drugi jesenski klavirski praznik s premiernimi nastopi domačih in mednarodnih glasbenikov.

 

Sobota, 14. 9. / 20.00

 

Drago Ivanuša (SI)

Pianist Drago Ivanuša se na Pianopolisu predstavlja s projektom La Bête Humaine, ki se, kot pove naslov, naslanja na film Jeana Renoirja. Album prinaša glasbeni vpogled na čas v katerem živimo, položaj posameznika v svetu polnem napetosti, tako podobnih tistim v času, ko je nastal omenjeni film. Drago Ivanuša je eden najbolj dejavnih slovenskih skladateljev. Njegova glasba je ekspresivna in nepredvidljiva, z močno in natančno dramaturgijo in vznemirljivo vsebino. Je navdušen improvizator, hkrati pa se njegova glasba napaja tako pri starih, predvsem baročnih, kot tudi skladateljih sodobnega časa.

Več: www.dragoivanusa.com

 

Carlos Cipa (DE)

Carlos Cipa, v Munichnu živeč skladatelj in pianist, se na Pianopolisu predstavlja z najnovejšim albumom Retronyms. Slednji predstavlja združitev njegovega klasično klavirsko-skladateljskega zaledja z zanimanjem za eksperimentalne forme in pop glasbo. Improvizacija gre z roko v roki z dovršeno kompozicijo, medtem ko se akustični (in deloma nenavadni) instrumenti, kot je čelesta, srečajo z metodami elektronske produkcije ali analognimi sintisajzerji. Cipa z albumom Retronyms, pri katerem je sodeloval z različnimi glasbeniki, dokazuje, da je radikalno nadgradil svoj skladateljski pristop, saj je vsaka nota na albumu natančno premišljena, kljub vsemu pa Retronyms oddaja nalezljivo živahnost.

Več: https://carloscipa.de

 

V okviru letošnjega festivala odpiramo razstavo francoskega fotografa Romaina Thieryja: Rekvijem za klavirje. Več informacij

 

Vstopnice

Sobota: 10 / 13

 

Vstopnice v predprodaji so na voljo prek spleta na olaii.com, v trafikah 3 DVA, na bencinskih servisih OMV in na blagajni Kavarne Layer, rezervirate pa jih lahko tudi na rezervacije@layer.si

 

 

Povezave:

Facebook dogodek: https://www.facebook.com/events/2404785769754223/

Spletna stran: layer.si/pianopolis

Facebook: facebook.com/pianopolisfest/

Instagram: instagram.com/pianopolisfestival/

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC47UFmIrwy-Hlbg578yoxRQ

 


Organizator: Layerjeva hiša (Zavod Carnica)

Programska partnerja: PianoRoom in KUD Kataman

Podporniki: Mestna občina Kranj; Prešernovo gledališče; Zavod za turizem in kulturo Kranj; Glasbena šola Kranj

Medijski partner: TAM-TAM