Pričetek: Petek, 11.10.2019, ob 20.00
Lokacija: Galerija Stolpa Škrlovec

Sabizmi

koncert

SABIZMI
The Art of Poetry & Saxophone
Galerija Stolpa Škrlovec
Petek, 11. 10., ob 20h
 
Vstopnine ni
 
 
Vabljeni na surovo lep večer poezije in saksofona v zasedbi:
 
Saba Selássie - saksofon
Doroteja Pukšič- interpretacija Sabizmov
Maja Matić- klavir
 
Člani zasedbe:
 
Saba Selássie je saksofonistka in vsestranska umetnica, ki glasbo študira v Klagenfurtu pri prof. Michaelu Erianu. Deluje tako doma, kot v tujini. Sodeluje v žanrsko različnih glasbenih zasedbah in se poleg akademije izpopolnjuje instrumentalno ter pedagoško tudi na različnih seminarjih. Poleg s slovenskimi, je sodelovala tudi s tujimi glasbeniki svetovnega kova, kot so Don Menza, Melissa Aldana, Joe Sanders, Jure Pukl, Gregory Hutchinson, Boris Kozlov, Klemens Marktl, Gary Bartz, Georgie Fame, Gilad Atzmon, Shai Maestro... Zadnjih 10 let zelo intenzivno piše Sabizme, ki so njena oblika življenjsko doživetih aforizmov. Tokrat stopa na oder z avtorskim prvencem, kjer bo svojo glasbo združila z besedami.
 
Doroteja Pukšič. Ena izmed najbolj pomembnih, očitnih in hkrati nevidnih kakovosti samosvoje umetnice je, da je človek. Ljubi, giba, ustvarja in ji je mar. Usmerjena je v intuitivno zdravljenje in kot delovna ter bownova terapevtka ljubi glasbo, piše poezijo in raziskuje izraznost zvoka ter človeške pristnosti. Ustvarjalka, pesnica, pevka, pisateljica, ljubiteljica življenja...že res, vendar so to nazivi in dejavnosti, ki pridejo iz in po njeni biti. Oder ji je domač že vse življenje. Trenutno sodeluje v manjših avtorskih projektih, dela na lastnem avtorskem izročilu in je pevka v zabavni glasbeni skupini.
 
Maja Matić je pianistka in skladateljica, ki je glasbo študirala v Rotterdamu in Lizboni. Poučuje na akademijah v Rotterdamu in Haagu, kot umetnica pa deluje tako doma kot v tujini. Prejela je več nagrad (npr. Jazzon) ter skladala za Slovensko filharmonijo, različne klasične in jazzovske zasedbe ter big bande. Študirala je z glasbeniki svetovnega kova, kot so Paul van Brugge, Klaas de Vries, Kris Goessens, Maria Joao, Rene Uijlenhoet, Barry Harris, Shai Maestro... Kot pianistko jo zanima predvsem svobodna ter jazzovska improvizacija.