Pričetek: Sreda, 16.10.2019, ob 15.00
Lokacija: Layerjeva hiša

Likovna delavnica na temo ČRNO - BELO

likovna umetnost

Likovna delavnica na temo ČRNO - BELO
8. mednarodni festival likovnih umetnosti: ČRNO IN BELO
Layerjeva hiša
Sreda, 16. oktober, ob 15. uri
 
Mentorica delavnice: Ana Maraž
Delavnica je namenjena osnovnošolcem
 

Ana Maraž je bila rojena leta 1985 v Šempetru pri Gorici. Leta 2011 je diplomirala na Pedagoški fakulteti v Ljubljani na Oddelku za likovno pedagogiko pri profesorju Zdenku Huzjanu in dr. Beatriz Tomšič Čerkez. Deluje na področju ilustracije, slikarstva in oblikovanja. Za svoja dela je prejela več nagrad in priznanj, najpomembnejše - Priznanje Hinka Smrekarja na 11. Bienalu slovenske ilustracija leta 2014. Njena dela so bila objavljena v publikacijah v Sloveniji, Avstraliji, ZDA in na Japonskem.

 

Je članica Zveze društev slovenskih likovnih umetnikov (ZDSLU, Sekcija ilustratorjev) ter Društva likovnih umetnikov Severne Primorske (DLUSP). Kot samozaposlena v kulturi živi in ustvarja v Vipavi.

 

Delavnica poteka v sklopu 8. mednarodnega festivala likovnih umetnosti ČRNO IN BELO, ki med 26. 9. in 3. 11. poteka na različnih lokacijah v Kranju.

 

Festival organizira Likovno Društvo Kranj v sodelovanju z Zvezo društev slovenskih likovnih umetnikov, Gorenjski muzej, Mestna občina Kranj in Visit Kranj. Festival je podprlo tudi Ministrstvo za kulturo.