Pričetek: Torek, 31.12.2019, ob 22.00
Lokacija: Layerjeva hiša

Leto kolaža 2020

umetniška rezidenca

Leto kolaža 2020

Umetniške rezidence Layerjeve hiše

 

 

✄ ✄ KAOS festival sodobnega kolaža najavlja Leto kolaža!

Umetnice in umetnike kolaža vabimo, da se nam v letu 2020 pridružite na umetniški rezidenci v Kranju. Ko KAOSa v Kranju ni, ima nebo pod Alpami samo dve barvi – modro ali sivo. Kolaž pa okolico pobarva v vse barve tega sveta (in še kakšnega novega) in jo spremeni za vedno. Zato si želimo, da ste prav vi del tega podviga, ki bo naše ljubo mesto dokončno spremenilo v mesto kolaža.

Layerjeva hiša ponuja bivalne in ustvarjalne pogoje za umetnike, rezidenca se lahko zaključi z razstavo, če si prijavitelj to želi. Umetnike vzpodbujamo in jim omogočamo, da ustvarjajo neposredno na stene in pustijo trajni kolaž v hiši ali na mestnih ulicah. Prijave so odprte do zapolnitve mest. Rezidence kolaža trajajo od januarja do decembra 2020.

Pogoji rezidence:

- Leto kolaža je iniciativa organizatorja Festivala KAOS, Zavoda Carnica. Program ni sofinanciran z javnimi sredstvi. Za tedensko bivanje računamo 125,00 EUR. Najdaljše obdobje bivanja je 4 tedne.
- Če želi prijavitelj pridobiti dodatna sredstva za stroške mobilnosti, bomo z veseljem v pomoč pri pridobivanju potrebnih dokumentov.
- Nastanitev se nahaja v drugem nadstropju Layerjeve hiše, kulturnega centra v starem mestnem jedru Kranja. Garsonjera je v celoti opremljena.Delovni atelje se nahaja v pritličju hiše in meri 20m2.

✄ ✄ Prijava in več informacij >>> https://layer.si/kaos/si/air2020/