Pričetek: Sobota, 19.10.2019, ob 20.00
Lokacija: Stolp Škrlovec

DVOCIKEL: .ČUNFA x GAJ BOSTIČ

koncert

DVOCIKEL

Cikel koncertov in glasbenih rezidenc

.ČUNFA x GAJ BOSTIČ

 

Dvocikel predstavlja!

Mlada dolgolasca z obale, .čunfa (producent/beatmaker) in bobnar Gaj Bostič, 19. oktobra Layerjevo hišo zasuvata z rafali! Jan Bajc Funa a.k.a. .čunfa se je v zadnjih letih dobro usidral na domači alternativni sceni, svoj zvok pa je iz klasičnega lo-fi in surovega instrumentalnega hip hopa razvil v vse mogoče glasbene oblike. Gaj Bostič je tolkalni virtuoz, ki nagrade pobira z leve in desne. Že od rosnih let deluje v zasedbi StillOut, sicer pa svoje znanje poglablja na konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani. Edinstveni duo združuje sintetiko elektronike in organskost pravih bobnov, vaša ušesa pa bo z močnimi ritmi dražil v Stolpu Škrlovec! Vstop prost.

Glasbena rezidenca: 14. - 20. oktober @ Layerjeva hiša
Koncert v Kranju: sobota, 19. oktober, ob 20h @ Stolp Škrlovec
Koncert v Ljubljani: TBA

.ČUNFA (SI)

Je eden naših najvidnejših in najdejavnejših producentov oziroma beatmakerjev na presečišču elektronske glasbe in hip hopa, ki z vsako novo ploščo in nastopom potrdi, da budno spremlja aktualne svetovne smernice. Kljub rosnim letom pa gre za artista, ki je že ustvaril zavidanja vreden skupek glasbe. .čunfa izhaja iz izredno bogatega šopka producentov s slovenske obale, vplive starejših kolegov, kot sta Žiga Murko in Blaž, pa je moč slišati tudi v njegovem glasbenem katalogu. Leta 2015 je izdal prvo malo ploščo ‘Analog Mind’, leto kasneje pa že dolgometražni prvenec ‘Obsolete’ pri Beton Rec. Zadnji EP ‘Disposable Feelings’ zazanamuje predvsem prisotnost kitare in organski zvok. Tedensko s kolegi vodi jutranjo oddajo Dormiotti na neodvisnem obalnem radiu, pofočkal pa se je tudi na Boiler Roomu in NTS radiu.

https://www.youtube.com/watch?v=qeNEjMN0lw0
https://cunfa.bandcamp.com/

GAJ BOSTIČ (SI)

Gaj je svojo glasbeno pot začel že zelo zgodaj, prve strokovno vodene glasbene korake pa je prehodil pri osmih letih pod mentorstvom v takratni zasebni bobnarski šoli. Delo in motivacija sta ga kmalu pripeljala do prve lastne glasbene skupine StillOut, s katero redno koncertirajo že od leta 2012, ko je bil Gaj star komaj 11 let. Do sedaj so osvojili že nekaj nagrad za obetavne mlade skupine, bili predskupina znanim imenom na slovenski sceni, kot so Pero Lovšin, Let 3 in Heaven. Leta 2014 in 2015 je igral v Tolkalni skupini ZPGŠ, v kateri igrajo najobetavnejši učenci tolkal Primorske, kjer se je zelo solidno in prepričljivo preizkusil na timpanih.

DVOCIKEL, cikel koncertov in glasbenih rezidenc

Dvocikel raziskuje organizacijske in glasbene možnosti ter izhaja iz želje, da glasbeni publiki predstavi drugačno koncertno izkušnjo, glasbenikom ponudi prostore za ustvarjanje in jih vzpodbudi k povezovanju različnih avtorskih izrazov, v domačem glasbenem prostoru pa se nadeja sprožanja novih zamisli. Dvocikel poganjata Layerjeva hiša in Mr. Moonlee.

http://www.dvocikel.si/