Pričetek: Torek, 03.12.2019, ob 19.30
Lokacija: Stolp Škrlovec

KD FIGURA: KONFLIKT

predstava

KD Figura: KONFLIKT

Avtorska nemogledališka avrikuleska

Stolp Škrlovec

Torek, 3. december ob 19.30

 

Vstop prost

 

Premierna uprizoritev

 

 

Poglavitna tema gledališke predstave Konflikt je slikovito opozarjanje na večno ponavljajoči se konflikt med svetom slišečih in tistim nevidnim svetom gluhih.

 

Gre za izviren popolnoma avtorski projekt Domija Vrezca, ki vključuje zahtevne in raznolike umetniške pristope. Z uresničevanjem koncepta nemega gledališča je predstava izdelana primerno vsem segmentom publike, ne glede na slišnost ali gluhost. Ne opira se na znakovni jezik in tudi ne na govorno sporočanje slišečih, zato tudi po svoji umetniški naravi ne zahteva ali potrebuje tolmačenja. Vsi imamo življenjsko priložnost biti čuječni; ne glede na to, kako dobro slišimo!

 

Predstava, s katero bodo igralci nastopali tako pred gluho in naglušno publiko kot tudi pred slišečim občinstvom, je vsebinsko usmerjena v prebujanje oziroma osveščanje gledalcev, da v njihovem okolju obstajajo tudi soljudje z nevidnimi vseživljenjskimi komunikacijskimi ovirami. Alternativna gledališka skupina se loteva karakternega dramskega eksperimenta z nekonvencionalnimi umetniškimi pristopi v večni iluziji, da smo se ljudje sposobni prebuditi in celo spremeniti.

 

Avtorska gledališka avrikuleska Konflikt je vključena tudi v program Nevihtno nebo v sklopu projekta za kulturno opolnomočenje ranljivih skupin Mutunk - Moja ustvarjalnost, tvoja ustvarjalnost, naša ustvarjalnost .

 

Produkcija: Kulturno društvo FIGURA in AURIS - MDGN za Gorenjsko Kranj

Avtor: Domi Vrezec

Režija in dramaturgija: Domi Vrezec

Koreografija: Ajda Tomazin

Igralski ansambel: Simon Škodnik, Maja Šušteršič, Martina Rus, Alenka Dobnikar, Stanko Mur, Faton Gashi, Ivan Vačovnik, Vesna Broder, Milena Reichard, Mirko Reichard, Mirsada Ibradžić, Marko Dragoš