Pričetek: Petek, 06.12.2019, ob 16.00-20.00
Lokacija: Layerjeva hiša

Krojenje črk po meri

delavnica

Krojenje črk po meri
Delavnica z Aljo Herlah
Layerjeva hiša
Petek, 6. 12., od 16h-20h
 
Delavnica je brezplačna
Obvezne prijave na: rezervacije@layer.si

Črke so, kot najpomembnejši del vizualnih komunikacij, na vsakem koraku našega življenja. Njihove oblike so rezultat razvoja kaligrafije ter tiska s premičnimi črkami. Na delavnici bomo spoznali dve pomembnejši metodi oblikovanja črkovnih vrst, ki sta se razvili na podlagi dveh kaligrafskih peres: široko pero in točkovno pero. Z različnimi parametri bomo na delavnici krojili (skicirali) nove črke.
 
Delavnica je primerna tako za začetnike kot tiste z nekaj več znanja o oblikovanju črkovnih vrst. Osnovno znanje oblikovanja črkovnih vrst lahko uporabimo pri oblikovanju raznih napisov, logotipov ali celo črkovnih vrst. Ne pozabi! pravilna izbira in uporaba fontov lahko pozitivno vpliva na branje in razumevanje besedila ter hkrati doprinese k prepoznavnost produkta ali storitve.

4-urno delavnico bomo razdelili na dva dela, najprej bomo preleteli zgodovinski razvoj pisav, nato pa skicirali črke na podlagi podanih parametrov.

Delavnico bo vodila oblikovalka črkovnih vrst Alja Herlah. Od leta 2016 skrbi za organizacijo delavnic in dogodkov društva Tipo brda. Po študiju grafičnih komunikacij je prakso oblikovanja črkovnih vrst razvijala v črkovni založbi Atlas Fonts v Berlinu (2016), kariero oblikovalke pa nadaljevala v eni izmed večjih črkovnih založb Dalton Maag v Londonu (2017-2019). Trenutno deluje kot honorarna asistentka na Oddelku za oblikovanje vizualnih komunikacij na UL ALUO (2019), ter kot soustanoviteljica črkovne založbe Type Salon razvija nove črkovne družine.
 
 
Naslovna fotografija je last Ane Avbelj, delavnica Type days 2017