Pričetek: Petek, 13.12.2019, ob 21.00
Lokacija: Stolp Škrlovec

Dvocikel: Balans x Krava 22

koncert

Dvocikel: Balans x Krava 22

Cikel koncertov in glasbenih rezidenc

 

Rezidenca v Layerjevi hiši: 7.- 14. 12. 2019

Koncert v Kranju: petek, 13. 12. ob 21.00 @ Stolp Škrlovec / Vstop prost

Koncert v Ljubljani: sobota, 14. 12. ob 21.00 @ Gledališče Glej

Layerjeva hiša se bo za en teden v decembru prelevila v pašnik na katerem se bodo pasle krave od daleč in blizu. Vodila jih bosta dobra pastirja Kristin Čona in Andrej Pervanje, popolno uravnotežen dvojec, ki skupaj z vizualnim umetnikom Alessandrom di Giampietro tvori zasedbo Balans. Na zadnji rezidenci v tem letu bodo Balans moči združili z beograjsko založbo Krava 22, ki bo v okrepitve poslala kar več članov zasedb, ki delujejo pod njenim okriljem! Na odru Stolpa Škrlovec zato pričakujemo gnečo in švic! Prava priložnost, da se sredi temnega in hladnega decembra pridete ogret in si napasti oči.

BALANS (SI)

Ta hip najžlahtnejše in najbolj navdušujoče ime glasbe, ki vsebino, tehničnost in zvočno-lirično estetiko gradi na širokem spektru »naredi si sam« (DIY) glasbenih elementov. Če bi obstajal na prelomu sedemdesetih in osemdesetih let prejšnjega stoletja, bi bil Balans z ramo ob rami z Otroci socializma ali pa bi premočrtno štrlel izmed vseh zmožnih novovalovskih disciplin in hrbtenic od vsega punka do funka. Glasba tega dvojca je neverjetno spevna in se z vsako terco in taktom razrašča, četudi smo priče popolnemu punkrockovskemu minimalizmu, ki ga avtorja uspevata z vsako novo skladbo predrugačiti.


Letos sta Balans izdala že tretji dolgometražni album “a vam je jasno” (ŠOP Records), ki sta ga izoblikovala na podlagi izkušenj, ki sta jih pridobila z nedavno udeležbo na Klubskem maratonu Radia Študent in festivalu Ment, plošča pa se lepo poveže z lo-fi estetiko, dadaističnimi, humornimi in angažiranimi besedili in s še večjim pogumom pri raziskovanju svojih inštrumentov in glasov.

https://balans.bandcamp.com/
https://www.youtube.com/watch?v=IObvl7n1RAY
https://youtu.be/tkXCeoh6swM

KRAVA 22 (SRB)

Glasbena založba Krava 22 deluje znotraj beograjskega kolektiva Kvaka 22, ki je kot alternativni umetniški prostor nastal z združitvijo skupine mladih avtorjev. Zamišljen je kot kraj za mlade umetnike, ki zbirajo, delijo ideje, predstavljajo in ustvarjajo svoja dela. Prostor služi kot platforma za realizacijo različnih umetniških projektov ter izobraževalnih in praktičnih delavnic, pa tudi za povezovanje in sodelovanje mladih umetnikov iz Beograda, Balkana, Evrope in sveta. Krava 22 na Dvocikel pošilja cel bataljon svojih članov, ki očitno nimajo težav z ljubosumjem, saj nekateri izmed njih delujejo v več zasedbah hkrati. To so: Nikola Hajduković (Dogs in Kavala/ Klotljudi), Milan Stevanović (Klotljudi), Srdjan Jeremić (Dogs in Kavala/Klotljudi), Lola Milković (Klotljudi), Luka Petrović (Krava 22) in Laura Ferrero (Krava 22).

https://krava.bandcamp.com/
https://dogsinkavala.bandcamp.com/
https://klotljudi.bandcamp.com/

DVOCIKEL, cikel koncertov in glasbenih rezidenc

Dvocikel raziskuje organizacijske in glasbene možnosti ter izhaja iz želje, da glasbeni publiki predstavi drugačno koncertno izkušnjo, glasbenikom ponudi prostore za ustvarjanje in jih vzpodbudi k povezovanju različnih avtorskih izrazov, v domačem glasbenem prostoru pa se nadeja sprožanja novih zamisli. Dvocikel poganjata Layerjeva hiša in Mr. Moonlee.

http://www.dvocikel.si/