Pričetek: Sreda, 11.12.2019, ob 19.00
Lokacija: Galerija Layerjeve hiše

Petra Bauman in Tom Veber: Večer ljubezenske poezije - ODPOVEDANO

razno

Petra Bauman in Tom Veber: Večer ljubezenske poezije
Galerija Layerjeve hiše
Sreda, 11. 12. 2019 ob 19h

 

Dogodek je zaradi bolezni žal odpovedan!

 

Vstop prost

Tvoje morje je zdaj tudi moje, slišiš tišino, kako se pretaka? (T.V.)

Če veš za kaj boljšega, kot je suha kost ljubezni, mi ne povej … (P.B.)

Vljudno vabljene in vabljeni na večer ljubezenske poezije.
Z nami bosta literarna ustvarjalca Petra Bauman in Tom Veber. Predstavila bosta nabor ljubezenske poezije iz njunih pesniških zbirk Paradiž in Točka preloma, prav tako pa bosta predstavila tudi nekaj starejših in novo nastalih pesmi.


Dogodek bo povezovala Anja Eržen, za glasbo pa bo poskrbel glasbeni dvojec Duo Diva.


Petra Bauman je leta 2008 pri mariborski Založbi Pivec izdala pesniški prvenec Januar. Z zbirko se je predstavila v Mariboru, Ljubljani, v Trstu, v Sarajevu, v Gradcu, Varaždinu, na Pagu in v Krapini. Leta 2013 je bila s pesmijo Brez naslova uvrščena v finalni izbor literarnega natečaja ene najvidnejših prireditev za poezijo v Sloveniji - Vitez poezije (v izvedbi Založbe Pivec), leta 2016 pa se je s pesmijo Tri zlata jabolka uvrstila v polfinale iste prireditve. Objavlja tudi v spletni literarni reviji Locutio. Nekaj pesmi je prevedenih tudi v hrvaški in v nemški jezik (objavljenih v revijah Novosarajevski književni susreti in v avstrijski reviji za literaturo Lichtungen), leta 2017 je nekaj pesmi izšlo v reviji Poetikon. Leta 2017 je bila gostja na otoku Pagu na srečanju slovenskih in hrvaških piscev v spomin na paškega književnika Anteta Zemljara. Istega leta je prejela nagrado za najboljšo erotično pesem na natečaju Muze pri muzah z muzami mariborske založbe Maus. Letos je izšla njena druga pesniška zbirka Paradiž. Piše poezijo in kratko prozo, deluje kot moderatorka prireditev in igralka.

Tom Veber je pesnik, performer, vizualni umetnik. Kot igralec/plesalec je nastopal v gledališču Glej, PTLju, Kino Šiška, Klubu Tiffany in v English student theatre. Kot pevec je sodeloval s pevskimi zbori Sankofa, Beegesus, APZ Maribor, APZ Tone Tomšič. Poezijo objavlja v Poetikonu, Dialogih, Mentorju, Literaturi in Apokalipsi. Sodeluje na pesniških slamih in gostuje po Sloveniji s pesniško monodramo Realizem je rezerviran za klovne. Je zmagovalec Pesniške olimpijade 2018, uvrstil pa se je tudi v finale Pesniškega turnirja 2019. Je prejemnik štipendije za perspektivnega ustvarjalca na področju leposlovja pri Javni agenciji za knjigo 2019. Njegove pesmi so bili objavljene na Hrvaškem, Madžarskem, v Grčiji, Afriki, Rusiji in na Kitajskem. V sklopu festivala Slovenski dnevi knjige je organiziral enega izmed prvih LGBT literarnih večerov v Mariboru z naslovom Mlada slovenska lezbična in gejevska literatura s Suzano Tratnik. Izdal pesniško zbirko Točka preloma (2019). V letu 2019 je postavil razstave Brstenje, Stičišča in Visok polet s teboj, kjer se je ukvarjal s prostorsko postavitvijo poezije.