Pričetek: Petek, 20.03.2020, ob 17:30
Lokacija: Layerjeva hiša

BIEN DIY: delavnici e-tekstila - E-tekstilni zvočnik PRESTAVLJENO

delavnica

Delavnici prestavljamo, več info sledi

 

**

 

BIEN DIY: delavnici e-tekstila

 

E-tekstilni zvočnik @ Layerjeva hiša, petek, 20. marec, od 17.30-20.30 (max 10 udeleženci_ke)
E-tekstilni MP3 predvajalnik @ Layerjeva hiša, petek, 3. april, od 17.30-20.30 (max 10 udeleženci_ke)

BIEN Kranj in Layerjeva hiša organizirata program integriranih praks v umetnosti in elektroniki. Mentorja delavnic sta Lavoslava Benčič in Nejc Stupan, tehnično podporo nudi Matic Potočnik.

Delavnici "E-tekstilni zvočnik" in "E-tekstilni MP3 predvajalnik" sta namenjeni praktičnemu prikazovanju in izvajanju postopka, v katerem tekstilne in elektronske komponente tvorijo delujoči napravi in nadomeščajo običajni MP3 predvajalnik in zvočnik. Udeleženci_ke delavnice spoznavajo osnove elektronike, akustike, mehkih vezij in e-tekstilij.

Na prvi delavnici "E-tekstilni zvočnik" se boste spoznali z osnovami analogne in digitalne elektronike, osnovne koncepte elektronike za kreativce in osnovne komponente prevodnega in neprevodnega materiala za e-tekstil. Vsak udeleženec_ka bo izdelal svoj e-tekstilni zvočnik. Na drugi delavnici boste izdelali E-tekstilni MP3 predvajalnik. Oba izdelka boste povezali v celoto in ustvarili zvočni performans.

Udeležba je brezplačna. Predznanje ni potrebno. Udeleženci_ke prinesejo svoj računalnik.
Prijave: art@layer.si

♾ ♾ ♾

Delavnici sta del projekta BIEN, njegov DIY odvod. Umetniško-tehnične delavnice odpirajo vprašanja o kranjski tekstilni dediščini in priložnostih za njeno vsebinsko obuditev. Delavnice združujejo umetnost in tehnologijo na inovativen večmedijski način.

BIEN Kranj razvija bienale Kranja z Gorenjsko, kjer se bodo z letom 2021 prepletali programi tekstilne umetnosti, industrijskega oblikovanja tekstilij, dobrega počutja in trajnostnega napredka. Bienale črpamo iz biološke, geološke in arheološke danosti prostora, okolja, identitet, industrijske dediščine in tradicionalnih znanj ter oblikuje nove sodobne izraze. BIEN je nastal v letu 2019 kot iniciativa skupine za razvoj programov Kranja z Gorenjsko za Evropsko prestolnico kulture 2025 in Naravoslovnotehniške fakultete, Oblikovanje tekstilij in oblačil, Fakultete za dizajn ter drugih pridruženih partnerjev. BIEN_0 bo 26. maja 2020 na razstavah na različnih lokacijah v Kranju predstavil 100 študentov tekstilno-umetniške smeri, ki v svojih delih reinterpretirajo elemente kranjske dediščine.