Pričetek: Četrtek, 18.06.2020
Lokacija:

J A T A I Z K U Š E N I H P T I C (RAZPRODANO)

razno

J A T A  I Z K U Š E N I H  P T I C
družbena koreografija v III. življenjskem obdobju

 

Četrtek, 18. junij, ob 19. uri

Dobimo se na Češenjevem vrtu ob Layerjevi hiši

Uprizoritev lahko sprejme 32 obiskovalcev, obvezne so rezervacije na odprti.predali@gmail.com.
_____________________________________________________
_ Uprizoritev v javnem prostoru _

Kaj pomeni nov list življenja? Kakšen je utrip mesta skozi otroške oči? Se bodo lastovke kmalu vrnile? Kdaj bom šla ponovno na sprehod ob Kokri? Vidiš tole cvetočo češnjo? Zakaj umira Evropa? Ali ljubimo Kranj? Kako se razvija mesto?

Jata izkušenih ptic enakovredno razpira poglede in spomine vseh njenih delov/deležnic in v dialogu in spoju ustvarja edinstveno zgodbo Kranja. Subtilno opisuje njegovo spreminjajočo podobo, beleži spomine in družbeni utrip mesta, ki je podvržen osebnim doživetjem in vtisom.

Jata izkušenih ptic gledalca popelje po vnaprej začrtani poti skozi mesto s slušalkami, na katerih se zgodbe prelivajo z vizualno barvuro mestne scenografije. Upamo, da bo izkušnja tudi vam, kot predhodno avtorski ekipi, ponudila nove uvide in pogled na mesto ter dojemanje njenih skupnosti v drugačni luči. Jata izkušenih ptic obiskovalke_ce vabi, da iz vloge opazovalca in poslušalca prestopijo v začasno skupnost ter jo s svojo prisotnostjo nadgradijo.

_____________________________________________________

:: Projekt se je uvrstil med finalists za evropsko nagrado Amateo - namejna je projektom, ki imajo pozitiven vpliv na družbo. :: (https://amateo.org/2020/05/15/amateo-award-finalists-2020)
:: Slavnostna razglasitev zmagovalca bo 19.6. ob 18h ::
_____________________________________________________

*Vstop prost. Število jate je omejeno, zato so obvezne rezervacije na: odprti.predali@gmail.com.
*Za predstavo je obvezna udobna, športna obutev
*Gibalno ovirane prosimo, da nam to ob rezervaciji sporočite. Zaprošeni boste, da pred začetkom predstave pridete 15 minut prej, da dobite navodila za prilagojeno spremljanje predstave.
*Predstava se odvija na prostem in je omejena na 32 obiskovalcev.
_____________________________________________________
avtorski koncept, mentorstvo, koreografija, režija in likovna zasnova: Ajda Tomazin / mentorstvo, sorežija: Rok Kravanja
/ nastopajoča jata: Nika Rožej, Vladka Matijevec, Jasna Vitez, Vera-Verinika Planinšek, Lidija Tolič, Polonca Tomazin in Zlata Marn / dramaturgija: Jasmina Založnik
oblikovanje zvoka: Iztok Jug Drabik / strokovna sodelavka za komunikacijo: Zala Orel / strokovni sodelavki za delo s predstavniki tretjega življenskega obdobja:
Nena Škerlj, Katarina Vidic Čorović / tehnična podpora za postavitev odra: Jože Bizovičar Joco / fotografija: Maša Pirc / produkcija: Ajda Tomazin in ODPRTI PREDALI, Zavod za sodobne interdisciplinarne procese Kranj s podporo Ministrstva za kulturo in Mestne občine Kranj / koproducenti: Zavod Carnica, Ljudska Univerza Kranj, Prešernovo gledališče Kranj