Pričetek: Petek, 10.07.2020, ob 20:00
Lokacija: Stolp Škrlovec

A Cuerdas - na strunah flamenka

koncert

A Cuerdas  - na strunah flamenka

glasbeno-plesni koncert

del koncertnega cikla ESPACIO FLAMENCO

 

Petek, 10. 7. 2020, ob 20h

Stolp Škrlovec

 

*******

S P R E M E M B A
 
Petkov večer bo potekal v nekoliko drugačni obliki kot napovedano, saj glasbenici zaradi poostrenih ukrepov na meji s Hrvaško ne moreta v Slovenijo.
Zato vas vabimo na večer flamenko plesa, kjer vam bodo plesalke iz PKD CoraViento, PKD Predmestje, ŠRD Mislinja ter Mitja Obed, ki je tudi mentor omenjenih skupin, pričarali vročino andaluzijskih ulic, ki je letos na žalost težko dosegljiv.
 
Vstop je prost!
 
Rezervacije mest sporočite na rezervacije@layer.si.
 
********

 

Trio A Cuerdas nam prinaša spoj flamenka in tradicionalnih pesmi Iberskega ter Balkanskega polotoka. Marta Kolega je pevka ljudskih pesmi z območja Balkana, na svoji poti pa se je spoznala tudi s flamenkom in španskim ljudskim izročilom. Njen melanholičen glas zazveni ob strunah vrhunske jazz violinistke Petre Onderufove. Močno prisotna ritmika in visoka čustvena nota se zlijeta v plesu Mitje Obeda, ki glasbo dopolnjuje s svojo pripovednostjo in virtuoznostjo flamenko udarcev. Petrina naravna zmožnost jazz improvizacije nas odvede v hipnotično sozvočje v dialogu s plesalcem in glasom.

 

Glasbeno-plesni večer je del koncertnega cikla Espacio flamenco, ki prinaša vedno nove zasedbe, ki imajo skupno poveznico flamenko in poteka pod okriljem PKD Coraviento ter PKD Predmestje, povezuje pa Kranj, Ljubljano in Zagreb. 

 

Marta Kolega - glas, palmas

Petra Onderufova - violina, looper

Mitja Obed - ples, cajon, kastanjete, tamburin 

 

Koncert je podprt s strani Mestne občine Kranj.

 

VIDEO:

https://www.youtube.com/watch?v=j3EVREDFuao

 

FB stran: 

https://www.facebook.com/Trio-A-Cuerdas-116123749940655/