Pričetek: Petek, 14.08.2020, ob 19:00
Lokacija: Kamra, Bohinjska Bistrica

When Time Stops, We Don't: kolaži / collages

spremljevalni dogodek

 
Petek, 14. avgust ob 19h
Kamra projekt Bohinj, Bohinjska Bistrica
 
 
 
V petek, 14. avgusta ob 19. uri odpiramo razstavo kolažev mlade kranjske umetnice, kolesarke, ženske, borke Maruše Štibelj, naslovljeno »Izolirane sanje«. Na ogled bo do 5. septembra.
 
Razstava je del velike razstave MARUŠA & FRIENDS: WHEN TIME STOPS, WE DON’T / MARUŠA & PRIJATELJI: KO SE ČAS USTAVI, SE MI NE, ki se odpira dan prej v Kranju, v Layerjevi hiši. 
 
Sodelujoči umetniki: Eva Mlinar, Klara Polajnar, Črt Štrubelj, Jernej Žumer, Maja Jenko, David Almajer, Kaja Urh, Mehtab Sighn
 
 
Maruša Štibelj (Kranj, 1986), je diplomirala iz likovne pedagogike na Pedagoški Fakulteti UL. Svoja dela razstavlja na samostojnih in skupinskih razstavah v Sloveniji in tujini. V letu 2018 je na Salonu lepih umetnosti v Parizu prejela nagrado žirije za delo “Chronically late”. Snov za kolaže išče v starih revijah in časopisih, iz drobcev starih zgodb pa ustvarja nova razmerja v katerih problematizira najrazličnejša vprašanja odnosov: med ljudmi, med spoloma, odnos družbe do posameznika in obratno - manipulativno močjo posameznika in njen vpliv. Nenehno poskuša širiti meje kolaža kot samozadostnega medija in pri tem ohranja originalen spekter barv, ki ga material poseduje. Je članica ZDSLU in Likovnega društva Kranj ter umetniški vodja festivala sodobnega kolaža KAOS. Umetnica živi in ustvarja v Kranju.
 
 
 
Lepo vabljeni tudi na:
Uradno odprtje razstave v Layerjevi hiši v Kranju: četrtek, 13. 8., ob 19.00
Voden ogled razstave  v Layerjevi hiši v Kranju: četrtek, 13. 8., ob 14.00
Zaključni dogodek  v Layerjevi hiši v Kranju, kjer bo na voljo prodaja razstavljenih del: sobota, 5. 9., ob 19.00
 
 
Kamra projekt Bohinj - Lokacija
FB Dogodek: kolaži / collages