Pričetek: Petek, 25.09.2020, ob 20:00
Lokacija: Stolp Škrlovec

Mi nismo izgubljena generacija

filmski večer

 
 
Projekcija filma Mi nismo izgubljena generacija
 
Petek, 25. septembra, ob 20.00
Stolp Škrlovec
 
 
Serija kratkih dokumentarnih filmov predstavlja pet mladih slovenskih ustvarjalcev, ki s svojim delom, prepletenim z umetnostjo, dokazujejo, da nismo izgubljena generacija. 
 
Mi nismo izgubljena generacija (We are not a lost generation; Tina Lagler / 2020 / 40 min) je serija štirih kratkih dokumentarnih filmov, ki predstavlja pet mladih slovenskih ustvarjalcev – akademsko slikarko Klavdijo Zupanc, izdelovalca koles po meri Davida Krevsa, izdelovalca unikatnih snowboardov Jureta Sodjo in izdelovalca uporabnih keramičnih izdelkov Nino Mrđenović in Jošta Bukovca. S svojim delom se bodisi preživljajo bodisi jim to prinaša dodaten zaslužek poleg redne službe. V času, ko je prekarno delo za mlade zaposlitev, ko čas teče prehitro, ko nas z vseh strani oblegajo oglasi, kaj vse potrebujemo, pa v resnici ne, v času, ko ljudi preveva vse večji negativizem, anksioznost, nepotrpežljivost, netolerantnost in še bi lahko naštevali, so med nami čudovito navdihujoči ustvarjalci, ki s svojimi rokami obujajo in nadaljujejo obrt, močno prepleteno z umetnostjo in, čeprav bi včasih najraje vrgli puško v koruzo, ne obupajo, temveč dokazujejo, da mi nismo izgubljena generacija. 
 Film se skozi portrete ustvarjalcev sprehaja skozi vprašanja o umetnosti, o tem, ali se z umetnostjo v sodobnem času da preživeti, o ustvarjalnosti in strasteh, ki jih gojimo in jih, pogumno, tudi uresničujemo.
 
NAPOVEDNIK ▶ ▶ ▶
 
Prosimo upoštevajte veljavna navodila NIJZ za preprečevanje širjenja virusa. Ker je število mest omejeno, pridite malo prej, da si zagotovite svoje mesto.