Pričetek: Petek, 30.10.2020, ob 20:00
Lokacija: Stolp Škrlovec

Dvocikel: rouge-ah ⨂ Kikimore

koncert

Tretja edicija Dvocikla v novi realnosti

Petek, 30. oktobra ob 20h

Stolp Škrlovec

 

Zaradi trenutnih razmer in upoštevanja vseh priporočil NIJZ za zamejitev epidemije COVID 19, vstop v Stolp Škrlovec za čas dogodka ni dovoljen, bo pa organiziran spletni prenos na Facebook profilu Layerjeve hiše. Vabljeni, da se nam pridružite na virtualnem koncertu, v živo!

 

 

Obveščamo, da bodo Kranj 30. oktobra zajele padavine, ki se bodo iz smeri Ljubljane postopoma razširile nad večji del Gorenjske. Močno deževje ne bo ponehalo vse do konca tedna, oblasti svarijo tudi pred točo! Priznamo, tokrat za ekstremne vremenske razmere ne bo krivo podnebno segrevanje, ampak magija, ki jo bodo spletle čarovnice Kikimore in nezemljanka rouge-ah! Kikimore je glasbena skupina šestih deklet, ki hodi po fini liniji med nojzom in ambientalno elektronsko improvizacijo. Svoj zvok ustvarjajo z uporabo različnih elektronskih napravic, ki jih bodo s tehniko spajkanja uporabile tudi na električni harfi ambientalne raziskovalke zvoka, ki sliši na ime rouge-ah.
 
/ ROUGE-AH (SI) /
Urška Preis (1992) je glasbenica, harfistka in vizualna umetnica, rojena v Ljubljani. Je del glasbenega dueta II/III skupaj s producentom elektronske glasbe Tinetom Vrabičem - Nitzem, Vž Leipzigu pa se je začela na sodobni glasbeni sceni uveljavljati s solo projektom rouge-ah, s katerim ima danes za sabo že zavidljivo število nastopov pri nas in v tujini. Oktobra 2018 je pri založbi Kamizdat izdala svoj prvenec bare.
 
/ KIKIMORE (SI) / 
Kikimore je kolektiv šestih soničnih raziskovalk, ki od leta 2016 eksperimentirajo in ustvarjajo hrupne zvočne krajine, pri živih nastopih pa izhajajo iz načela improvizacije znotraj osnovne strukture, ki dopušča razvoj spretnosti in osebnega izražanja vsake članice. Z uporabo večinoma DIY inštrumentov v zvočnih kompozicijah sledijo vzorcem, raznim kombinacijam zvoka, ritmov in dinamičnih manipulacij. Kolektiv deluje v modularnih enotah, kar jim omogoča fleksibilno združevanje v različnih formacijah.
 
 
/ DVOCIKEL, cikel koncertov in glasbenih rezidenc /
Dvocikel raziskuje organizacijske in glasbene možnosti ter izhaja iz želje, da glasbeni publiki predstavi drugačno koncertno izkušnjo, glasbenikom ponudi prostore za ustvarjanje in jih vzpodbudi k povezovanju različnih avtorskih izrazov, v domačem glasbenem prostoru pa se nadeja sprožanja novih zamisli. Dvocikel poganjata Layerjeva hiša in Mr. Moonlee, podpira pa ga Ministrstvo za kulturo RS.