Pričetek: Torek, 03.11.2020, ob 19:00
Lokacija: Galerija Mahlerca

Bibi Erjavec: Portret entropije / Portrait of Entropy [PRESTAVLJENO]

fotografija

Razstava fotografije
3. - 21. 11. 2020
Galerija Mahlerca, Layerjeva hiša
 
Odprtje razstave: torek, 3. november ob 19.00
 
Dogodek prestavljamo na kasnejši termin zaradi omejitev, ki jih narekuje NIJZ za preprečevanje novega koronavirusa. O novem datumu vas bomo pravočasno obvestili. 
 
 
Bibi Erjavec: Portret entropije / Portrait of Entropy
Fotografski projekt združuje kemijo in umetnosti. Čez preprosto reakcijo nevtralizacije na fotografskem papirju avtorica prikazuje portret vesoljnega nereda - entropije. V “portretih” slutimo nove podobe, meglice dobivajo obrise. Serija kemigramov predstavlja pet minut kvantnega kaosa kemijske reakcije, to pa je količina informacij, ki jih ni zmožna procesirati nobena obstoječa naprava. Projekt je zastavljeno kot serija povečanih visokokvalitetnih printov fotografij originalnih kemigramov.
 
Bibi Erjavec je leta 2019 zaključila magisterij iz organske kemije, trenutno pa zaključuje podiplomski študij ilustracije na ALUO. 
 
. . . 
 
 
. . . 
 
COVID-19
 
Zaradi trenutne epidemiološke situacije se iz dneva v dan spreminjajo pravila izvajanja razstavne dejavnosti. Način odprtja bomo po družbenih omrežjih sporočili naknadno. Če odprtja v živo ne bodo mogoča, jih bomo v živo predvajali po spletu.