Pričetek: Sreda, 04.11.2020, ob 20:00
Lokacija: Mergentalerjeva ulična galerija

Bernarda Conič: Paralelni svetovi

fotografija

Razstava fotografije
4. - 30. 11. 2020
Mergentalerjeva ulična galerija Layerjeve hiše in Inštituta TAM-TAM, kavarna Layerjeve hiše
 
 
Vabljeni na ogled ulične razstave, ki vas na Tomšičevi ulici čaka od srede 4. novembra dalje. 
 
 
Paralelni svetovi s podserijo Topeči se Paradiž / Parallel Worlds with the series Melting Paradise
Kolaži podob, ki jih od nekje poznamo ali pa smo jih v plasteh naložili v spomine in predelali v sanje. Masivi gora, polja sončnic, odsevi v vodi, zahod sonca. Razglede iz paralelnih svetov imamo vsi v svojih telefonih, samo da našim ponovitvam ni uspelo. Avtorica sledi mantri “Think more, shoot less” in ustvarja popolne prostore na zemlji pred človekom. V povečanih formatih bodo na ogled na ulici in v manjših v prostorih kavarne Layerjeve hiše. 
Serija fotografij na platnih, Topeči se paradiž, vizualno interpretira pojav globalnega segrevanja. Raj, ki se topi, predstavlja zemljo, ki se segreva zaradi človeških posegov. Avtorica s pomočjo kemične in toplotne obdelave analognih fotografij dosega abstraktne učinke. S kemičnim postopkom jih uničuje, tako kot človek uničuje zemljo.
 
Bernarda Conič je diplomirana oblikovalka tekstilij in oblačil ter magistrica oblikovanja vizualnih komunikacij. 
 
. . . 
 
 
. . . 
 
COVID-19
 
Zaradi trenutne epidemiološke situacije se iz dneva v dan spreminjajo pravila izvajanja razstavne dejavnosti. Način odprtja bomo po družbenih omrežjih sporočili naknadno. Če odprtja v živo ne bodo mogoča, jih bomo v živo predvajali po spletu.