Pričetek: Petek, 27.11.2020, ob 21:00
Lokacija: Layerjeva hiša

Zgodba o KLG

razno

Zbornik Kluba ljubiteljev glasbe (Layerjeva založba, 2020)
 
Petek, 27. november, ob 21.00
Prenos v živo preko spletnih kanalov Layerjeve hiše - povezava
Pogovor z Gojkom Bremcem, sourednikom zbornika in dolgoletnim članom KLG, bo vodil Jan Grilc, radijski voditelj Vala 202
 
Novembra izide nova knjižna zbirka pod okriljem Layerjeve založbe. Tokratni projekt je poklon dolgoletnemu delovanju Kluba ljubiteljev glasbe iz Kranja, ki je oral ledino na področju promocije in organizacije dogodkov alternativne glasbe. 
 
 
K L G //
Kranjski Klub ljubiteljev glasbe (KLG), ustanovljen leta 1975, je imel več področij delovanja - od organizacije koncertov, tematskih večerov, predavanj, HI-FI prireditev, ogledov koncertov svetovno znanih zvezd, do obiska festivalov in turnej v tujini. Njihov entuziazem je zapisan tudi v Glasilu KLG, ki so ga izdajali ob pomembnejših dogodkih. Letos, ob 45. obletnici ustanovitve, zbornik z naslovom Zgodba o KLG, prinaša zapise 29 “pričevalcev”, slikovni material in anekdote z dobre in slabe strani življenja. Čas, ko so “dihali s KLG-jem” z bralci delijo Simon Uršič, Marko Jenšterle, Andrej Šifrer, Zoran Smiljanić, Borut Činč, Franc Kuzma in drugi.
 
 
O S R E D N J I D O G O D E K //
Ob promociji izdaje novega zbornika bo v Layerjevi hiši potekal pogovor z Gojkom Bremcem, sourednikom zbornika in dolgoletnim članom KLG, ki ga bo vodil Jan Grilc, radijski voditelj Vala 202. Zaradi trenutne situacije z epidemijo virusa COVID-19 udeležba na dogodku ni mogoča, prenos bo predvajan v živo na spletnih kanalih Layerjeve hiše. Spremljajte nas na tej povezavi
 
 
N A K U P Z B O R N I K A //
Svoj izvod si boste lahko zagotovili po 27. 11. 2020, cena je 20€. Zbornik lahko naročite tako, da nam pišete na info@layer.si z zadevo ZGODBA O KLG in pripisom vašega naslova. Poštnino plača prejemnik. Ko se bodo sprostili ukrepi NIJZ, bo zbornik na voljo tudi v kavarni Layerjeve hiše.
 
 
L A Y E R J E V A Z A L O Ž B A //
Leta 2018 ustanovljena Layerjeva založba je del Layerjeve hiše, kranjskega kulturnega stiščišča v upravljanju Zavoda Carnica. Do danes so pod njenim okriljem izšle zbirke kratke proze in poezije, izdaja zbornika pa nakazuje novo smer, ki dodatno bogati delovanje, predvsem pa utrjuje vizijo - podpreti kulturno in umetniško ustvarjanje gorenjske regije. Izdane zbirke: Iskanja (2018), Vračanja (2019), Andreja Kosec: Brbotanje k svetlobi (2019), Zadnja vaja (2020), Mirjam Dular: Stikanja (2020) in Zgodba o KLG (2020).