Pričetek: Sreda, 27.10.2021, ob 20:00
Lokacija: Stolp Škrlovec

DICTAROT

koncert

Flamenko večer

Sreda, 27. 10., ob 20h

Stolp Škrlovec

 

DICTAROT je glasbeno-plesni koncert eksperimentalnega flamenka, dialog plesalca, elektronike in kontrabasa. Kontrabas kot ritmično glasbilo ustvarja močno  sinergijo s flamenko plesalcem, ki nastopa v vlogi diktafona, ki z manipuliranimi zvoki pevcev, zgodovinskih oseb in lastnimi zvoki vodi hipnotizirajočo naracijo. 
 
Vstop prost, lahko pa projekt podprete s prostovoljnim prispevkom na samem koncertu.
 
FERNANDO LERIA JIMENEZ je svojo izobrazbo pridobival na Universidad Complutense de Madrid in Conservatorio Superior de Musica de Castilla y Leon v Salamanci. Bil je član Mladinskega orkestra Španije (JONDE), FOE Guimarães (Portugalska), glavnega simfoničnega orkestra v evropski prestolnici kulture 2012. Deluje na glasbenem in pedagoškem polju, na slednjem predvsem v povezavi s vplivom glasbe na družbo, bil je del raziskovanj v Sistema Nacional de Educacion Musical de Costa Rica, Fundacion Nacional Batuta en Quibdo, Arpegio Peru. Je tudi multiinstrumentalist, pri svojih kompozicijah in improvizacijah uporablja raznovrstna glasbila s celega sveta in elektroniko. 
 
MITJA OBED je flamenko plesalec, koreograf in pedagog. Poleg klasičnega flamenka raziskuje tudi svoj lasten izraz v kombinaciji z drugimi plesnimi zvrstmi. Izobraževal se je v PKD Flamenko v Ljubljani, akademiji Amor de Dios v Madridu, Deluje na področju glasbeno plesnih koncertov z različnimi zasedbami (CoraViento, A Cuerdas, MiMart, Flamor, Rucner String Quartet). Deluje z različnimi umetniki raznih področjih (flamenko, jazz, klasični glasbeniki, plesalci moderna in sodobnega plesa, baletni plesalci, pesniki, likovniki) v Sloveniji, prav tako pa v tujini (Hrvaška, Španija, Italija, Avstrija, Srbija, Madžarska, Bosna in Hercegovina). Njegovo avtorstvo so plesne predstave Box (2015), diStoRTion (2017), kot sokoreograf je sodeloval v predstavah Imagen (2020), Brave New World (2019), Metamorphosis (2016), Flamencoraneo (2015). Je umetniški vodja koncertnega cikla Espacio flamenco.
 
Projekt je del cikla Espacio flamenco, ki ga delno financirata Mestna občina Kranj in Acción Cultural Española.
Dogodek bomo izvedli v skladu z aktualnimi omejitvami za izvajanje kulturno-umetniških dogodkov.
 
Vabljeni!