Pričetek: Četrtek, 18.11.2021, ob 17.00, 17.30 in 18.00
Lokacija: Stolp Škrlovec

Martinova predstava za otroke

predstava

Otroška predstava

Četrtek, 18. 11., ob 17.00, 17.30 in 18.00

Stolp Škrlovec

 

Pozno jeseni, ko sonce samo še sramežljivo posije skozi oblake in se narava že v polni meri odeva v svoja jesenska oblačila zemeljskih barv, se zemlja pripravlja za vdih. Veter čedalje pogosteje prinaša temne deževne dneve. Meglene tančice prevzemajo vlogo zavese med posameznikom in okoljem, med zunanjostjo in notranjostjo, med materialnim in duhovnim svetom. V tem času obhajamo tudi praznik sv. Martina. Martinovo je praznik upanja, kajti znana je legenda, ki pripoveduje, da je sveti Martin srečal do kosti premraženega berača pri mestnih vratih Amiensa. Izvlekel je svoj meč, prerezal svoj topel plašč na polovico in eno dal revežu. Martinovega pol plašča prinaša upanje in predstavlja njegovo sočutno dejanje do tistih, ki živijo v pomanjkanju, občutek do sočloveka, ki nas lahko ogreje in ščiti pred zimskim obupom.
 
Danes Martinovo z otroci praznujemo tudi tako, da naredimo lučke iz papirja in začutimo, da damo zaščito majhnemu ogenjčku, ki sveti v temi. Ta ogenjček lahko nesemo varno skozi temen gozd in lučka je lahko še tako majhna in krhka, a prinese olajšanje v temi.
 
V Stolpu Škrlovec se bo naslednji teden odvila predstava za otroke, ki bo govorila o dobrih stvareh, svetlobi v temi in lepih mislih v mrzlih jesensko-zimskih nočeh.
Zato vas v četrtek, 18. 11. 2021, vabimo, da se udeležite ene od treh Martinovih predstav.
Termini: 17.00, 17.30 in ob 18.00.
Zaradi lažje organizacije pišite na info@pungert.si, kamor nam sporočite število oseb (otrok in odraslih). 
 
 
Po predstavi, pa se lahko sami sprehodite po našem lepem mestu do Stolpa Pungert, kjer boste z vašimi lučkami lahko poiskali palčkovo deželico in poiskali male zakladke, ki so jih z ljubeznijo skrili v temi za vas.
Predstave so brezplačne.
Dovoljen vstop osebam, ki bodo izpolnjevale pogoje za obisk kulturnih prireditev, aktualnih na dan dogodka. Hvala za upoštevanje in razumevanje. 
 
Pridite, lepo bo!