Pričetek: Petek, 06.05.2022, ob 20:00
Lokacija: Stolp Škrlovec

Jimmy Barka Experience

koncert

Kolaž v zvočni umetnosti
Petek, 6. 5., ob 20.00
Stolp Škrlovec
 
Vstopnina: 10 eur v predprodaji / 14 eur na dan dogodka
 
Jimmy Barka Experience, trio dveh DJ-ev in bobnarja, je ritmična ekshibicija. Projekt treh veteranov slovenske glasbene scene se je začel, ko so se domislili, da bi lahko naredili nekaj malo drugačnega od običajne kombinacije DJ/glasbenik: njihov cilj je bil, da se bo vse skupaj slišalo kot skupina, trio, ne pa kot »glasbenik, ki igra na DJ podlago«. Rezultat je kolaž najrazličnejših stvari, od funka, breaksa in afra do blacksploatationa in roka, vse skupaj hektično združeno v divjo, a prijetno vožnjo od Peruja do Bakuja.
Do sedaj so izdali dvojni singl Dunja (2021), pred tem pa ploščo Three Piece Puzzle (2019) in mini album Stolen Boats (2016) ter nastopali na različnih festivalih, kot so Cully Jazz Festival (2017), Druga Godba (2011, 2014) in Pohoda (2014), kjer so si oder delili z umetniki, kot so Gramatik, Parov Stelar in Ursula Rucker.
 
Preden se odpravijo na festival Druga godba 2022, vas vabimo da jim prisluhnete - še zadnjič s aktualnim repertoarjem - v Layerci, na topel petkov majski večer! Se vidmo!
 
Jimmy Barka Experience so:
Marjan Stanić: bobni
Bakto: gramofoni
Borka: gramofoni
 
 
Vstopnice so na voljo na olaii.com, na bencinskih servisih OMV, v trafikah 3DVA in Kavarni Layer.
Rezervacij ni.