Pričetek: Sreda, 10.08.2022, ob 23:59
Lokacija: Layerjeva hiša

Plesni žaromet - odprt poziv / open call

filmski večer

2. Plesni žaromet 
Večer plesnih filmov
Četrtek, 25. 18., ob 21h
Vovkov vrt (amfiteater ob vrtu gradu Khiselstein)
 
Letos že drugi Plesni žaromet, večer kratkih plesnih filmov domačih in mednarodnih ustvarjalcev iz raznih plesnih področij, bo osvetlil in občinstvu pripeljal presežke tako v umetniškem kot tematskem smislu, saj poleg plesne in filmske poetike naslavlja teme od odnosov, družbene situacije, položaja manjšin, tehnokratizacije družbe … Gledalca obogati z lepoto filma in giba, očem prinaša neznano, ponuja mu pestrost različnih pristopov k filmu, različnih plesnih žanrov, tematsko raznolikost. Na ogled bodo kratki plesni filmi slovenskih in tujih ustvarjalcev. Plesni film je dostikrat prezrta in podhranjena umetnost, občinstvu nepoznana, a z izjemnim potencialom pripovednosti, raziskovanja in upodabljanja.
 
Vstopnina: Ogled filmov je brezplačen. 
 
Projekt delno podpira Mestna občina Kranj
Produkcija: PKD Predmestje, Zavod Carnica 
 
 
 
Odprt poziv za plesne filme 
Rok za oddajo 10. avgust 2022
 
 
Večer Plesni žaromet je festival plesnega filma v malem - domači in mednarodni umetniški kratkometražni plesni filmi raznih področij in pristopov. Naj gib na platnu zariše odtis v očeh gledalcev.
Prijavite lahko video-audio stvaritve v dolžini do 15 minut raznih žanrov, nastalih med letoma 2019 in 2022, v HD kvaliteti. 
 
Prijave zbiramo do 10. avgusta preko Google prijavnice
Za dodatne informacije se obrnite na mail - mitjaobed@gmail.com