Pričetek: Četrtek, 04.08.2016, ob 21.00
Lokacija: Vovkov vrt

Zenit

filmski večer

Režija: Dalibor Matanić, Hrvaška / Slovenija / Srbija, 2015, 123 min

Jezik: hrvaščina, Scenarij: Dalibor Matanić, Igrajo: Tihana Lazović, Goran Marković, Nives Ivanković, Dado Ćosić, Stipe Radoja, Trpimir Jurkić, Mira Banjac, Slavko Sobin, Lukrecija Tudor, Tara Rosandić, Ksenija Marinković, Nejc Cijan Garlatti, Distribucija: Gustav film

 

Tri zgodbe o prepovedani ljubezni med hrvaškim fantom in srbskim dekletom, postavljene v tri zaporedna desetletja v sosednji vasi z dolgo zgodovino medetničnega sovraštva. Nagrada žirije v sekciji Posebni pogled v Cannesu. 

1991: Jelena in Ivan sta mlada in zaljubljena, a v zraku je že čutiti zlovešč vrtinec norosti, strahu in zmede prihajajoče vojne, ki kani njuni ljubezni pristriči krila.

2001: Med Natašo in Antejem se krešejo očitne iskre ljubezni, a rane, ki so ostale po koncu vojne, so še preveč sveže, da bi se iz te zagledanosti lahko rodil odnos.

2011: Zlo in nezaupanje še vedno nista popolnoma izkoreninjena, a če bosta ljubimca lahko pustila preteklost za sabo, bo ljubezen morda končno vzklila.

 

Filmi na Vovkovem vrtu se odvijajo vsak poletni četrtek: http://www.layer.si/si/projekti-in-dejavnosti/dogodki/dogodek/202/filmi-na-vovkovem-vrtu.html

Vstop prost, v primeru dežja se projekcije prestavijo v Stolp Škrlovec.