Pričetek: Ponedeljek, 20.03.2023, ob 18:00
Lokacija: Stolp Škrlovec

Kam gre Kranj? Trajnostni in ekološki vidiki življenja v mestu

festival

Pogovor z različnimi sogovorniki, ki bo nagovarjala trajnost našega mesta
Ponedeljek, 20. 3., ob 18.00
Stolp Škrlovec
 
Festival EKOTEDEN letos začenjamo s pogovorom o temi ki zadeva vse nas - Kam gre Kranj?
 
Trajnostni in ekološki vidiki življenja v mestih so še kako pomembni za zagotavljanje (boljše) prihodnosti za njegove prebivalce. Zato bomo v sklopu festivala organizirali pogovor na temo okoljskih rešitev in problematike varovanja okolja v našem mestu. Na dogodku bodo predstavniki Mestne občine Kranj, Zavoda za turizem in kulturo Kranj, Komunale Kranj, lokalnih nevladnih organizacij ter okoljevarstvene organizacije skupaj s skupnostjo razpravljali o izzivih in priložnostih, s katerimi se Kranj sooča na področju trajnosti in ekologije. Raziskali bomo trenutne pobude in usmeritve, opredelili vrzeli ter razpravljali o možnostih, da bi Kranj postal bolj zelen, ekološki in trajnosten.
 
Gostje, ki bodo sodelovali v pogovoru, prihajajo iz Mestne občine Kranj, Urada za okolje in prostor, Zavoda za turizem in kulturo Kranj, Komunale Kranj, lokalnih nevladnih organizacij in strokovne javnosti.
 
Pridružite se nam in bodite del pogovora, ki bo nagovarjal zeleno prihodnost našega mesta. Gostje bodo po razpravi odgovarjali tudi na vprašanja lokalne skupnosti.
 
Pogovor je del festivala EKOTEDEN - celotni program festivala najdete na tej povezavi.