Pričetek: Sreda, 28.06.2017, ob 19.00
Lokacija: Češnjev vrt

Pesniške ciklame, večeri poezije in natečaj za mlade pesnice

spremljevalni dogodek

PESNIŠKE CIKLAME

na češnjevem vrtu Layerjeve hiše, Kranj

 

sreda, 28. junij ob 19. uri

sreda, 26. julij ob 19. uri

sreda, 30. avgust ob 19. uri

 

Na poletnih večerih poezije si bomo povrnili srčno ravnotežje na zelenem vrtu, ob vznožju starega stolpa. Prisluhnili bomo različnim verznim sistemom, kitičnim oblikam, besednim igram ter se zamislili ob pogledih na svet in svetove, ki se nam razkrivajo skozi besedno umetnost poezije. 

 

Pesniške ciklame so namenjene predstavitvi svežega vetra pesništva in združevanju pesnic v antologijo, torej cvetnik najboljše poezije. Mlade gorenjske pesnice vabimo, da preberete tri svoje pesmi na enem od treh poletnih večerov poezije v Layerjevi hiši. Povabilo se bo nadaljevalo v jesen, na Prešernov dan, 8. februarja prihodnje leto, pa bo knjižica poezije Antologija mladih gorenjskih pesnic na voljo za branje.

 

Povabilo pesnicam

Če si pesnica, stara do 26 let in z gorenjskega konca doma, nam na email pošlji svojo poezijo (3 pesmi – v slovenskem jeziku) in potrdi povabilo na pesniški večer (28. 6. / 26. 7. / 30. 8.). V antologiji lahko sodeluješ tudi brez sodelovanja na poletnih večerih.

Piši na rezervacije@layer.si do 24. junija za sodelovanje na večerih in do 1. novembra za uvrstitev pesmi v antologijo. Končni izbor pesmi bo natisnjen do 8. februarja 2018.

Pesmi izbira Ana Žunič, dipl. slovenistka.

 

Tolpo vabljene!

Dogodek bo potekal v kavarni Layerjeve hiše.