Pričetek: Četrtek, 08.02.2018, ob 11:00
Lokacija: Layerjeva hiša

Predstavitev zbirke Iskanja, pesmi mladih gorenjskih pesnic in pesnikov

spremljevalni dogodek

Iskanja

svet je v verzih, ni več postanka 

Predstavitev pesniške zbirke
četrtek, 8. 2., ob 12h
Layerjeva hiša

 


Na Prešernov dan bo ugledala svet antologija mladih gorenjskih pesnic in pesnikov!

Po gozdovih zgornje Kranjske, od Žirov do Podjubelja, od Mengša do Kranjske gore se izgubljajo misli, besede in ideje. Našle so se v pesniški zbirki, antologiji 99 pesmi, ki jih je zapisalo 37 pesnic in pesnikov. Izdala jo je Layerjeva založba, izbor pesmi je pripravila Ana Žunič. Zbirka bo premierno predstavljena na Prešernov dan, v četrtek, 8. februarja v Layerjevi hiši.

Cvetnik poezije z Gorenjskega prinaša razburljivo potovanje po intimnih in družbenih segmentih časa, kot ga vidijo oči mladih. Njihova poezija oživlja kamnite zidove in poledenela srca, opeva velike in male ljubezni. Napetosti današnjega dne spreminja v možnosti, ki jih prinaša jutri. Poezija je tista, ki stisnjene pesti spreminja v odprte dlani in je tista, ki premaga strah.

Na veliki pesniški dan bo napočil čas, da se izgubimo v gozdu misli, besed, idej. Pesniki in pesnice bodo od 12. do 13. ure brale svoje verze. V galeriji Mahlerca bodo razstavljene originalne grafike Line Steiner, ki je likovno opremila Iskanja. Cena enega izvoda zbirke bo na ta dan 3 € (kasneje 5 €).

Toplo vabljeni, da se nam pridružite!

 

Facebook dogodek: www.facebook.com/events/100908047319626


- - -

 

Sodelujoči (po abecednem redu): Albreht Tilen, Ambrožič Kekec Gregor, Baškovec Erazem, B. K., Bučinel Nena, De Reya Tjaša, Destovnik Staša, Grahek Jure, Grmovšek Anja, Grobovšek Gal, Hvasti Jan, Jenko Jernej, Jeraj Sedej Neja, Kavčič Nada, Košar Nik, Kusterle Jernej, Kutnjak Anže, Maleš Sara, Markun Nika, Mehić Zehra, Močnik Maruša, Novak Franci, Pavlović Sara, Pestotnik Aljaž, Pirc Urban, Potočnik Izabela, Praznik Liza, Resman Tina, Štrubelj Črt, Ušeničnik Urška, Varga Okorn Anamaria, Vovk Natan, Zorč Anamarija, Zorzut Neja, Žagar Blaž, Žakelj Bojana in Žavbi Jure.

 

- - -


Novo ustanovljena Layerjeva založba je del Layerjeve hiše, kranjskega kulturnega stiščišča v upravljanju Zavoda Carnica. Založba želi s prvo izdajo nakazati smer, ki stremi k predstavljanju književnosti gorenjske regije, njeno središče pa utrditi kot umetniško, predvsem pesniško mesto.