Pričetek: Četrtek, 25.01.2018, ob 19.00
Lokacija: Layerjeva hiša

Iz takšne smo snovi kot sanje

predavanje

Iz takšne smo snovi kot sanje

Predavanje o razlagi sanj po Jungovih spoznanjih

brezplačno

 

četrtek, 25. januar, ob 19. uri

 

Že Shakespeare je zapisal ta enigmatični verz o sanjah, kakor da bi se zavedal, kako pomembne so sanje za naše življenje – kljub svoji dozdevni nerazumljivosti in bizarnosti. Švicarski psihiater Carl Gustav Jung je v svojem dolgoletnem delu s klienti prišel do številnih spoznanj, kako sanje analizirati in si z njimi pomagati v vsakdanjem življenju. Sanje delujejo namreč kot rentgenska slika dogajanja v naši duševnosti: pokažejo, kje imamo slepe pege, skrite potenciale, inhibicije itn. Zaradi tega so odlično diagnostično sredstvo v jungovski analizi, saj omogočajo, da klient v pogovoru z analitikom oziroma terapevtom uvidi neznane, skrite globinske razloge za svoje ravnanje v vsakdanjem življenju. Vabljeni na predavanje, v katerem bosta psihoterapevtka Urška Ajdišek in praktikantka analitične psihologije Breda Biščak predstavili Jungov pogled na nezavedno in funkcijo sanj ter nakazali, kakšna vprašanja si je smiselno postavljati, ko poskušamo dojeti pomen svojih sanj.


Urška Ajdišek, psihoterapevtka, je po prekvalifikaciji iz temeljev psihoterapije in opravljenega podiplomskega študija psihoterapije pri Medicinski fakulteti v Ljubljani zaključila individualni študij za mednarodno akreditiranega jungovskega analitika pri IAAP v Zürichu. Včlanjena je v Združenje psihoterapevtov Slovenije (ZPSI) in že več let aktivna članica Slovenskega združenja za analitično psihologijo (SZAP). Poklicne izkušnje so jo vodile od delovanja v diplomaciji in mednarodni trgovini v gospodarstvu do individualnega srečevanja z ljudmi v zasebni psihoterapevtski praksi v Radovljici in na kliniki Fakultete za psihoterapevtsko znanost Univerze Sigmunda Freuda v Ljubljani (SFU), kjer občasno tudi predava na smeri Jungove analitične psihologije. Svoje znanje nadgrajuje na področju psihoterapije otrok in mladostnikov. 

 

Breda Biščak, praktikantka analitične psihologije, je uveljavljena literarna prevajalka (Woolf, Nabokov, Kureishi itn.), ki jo že od nekdaj zanimajo globine človeške duše. Pri Zoranu Milivojeviću je opravila uvodno izobraževanje iz transakcijske analize (TA 101), potem pa je skoraj sedem let obiskovala edukativno skupino o tolmačenju sanj, ki sta jo vodila srbski klinični psiholog dr. Ivan Nastović in klinična psihologinja mag. Marija Nastović. Od leta 2012 je članica Slovenskega združenja za analitično psihologijo (SZAP). Konec leta 2016 je bila sprejeta v individualni študij za mednarodno akreditiranega jungovskega analitika pri IAAP v Zürichu, s čimer je dobila dovoljenje za delo s strankami pod supervizijo jungovskih analitikov.