Pričetek: Sreda, 14.02.2018, ob 20:00
Lokacija: Stolp Škrlovec

Valentinov Tori Tango

koncert

Koncert Tori Tanga z ljubezensko poezijo interpreta Jureta Longyke, argentinsko pevko Gabrielo Alarcón ter čutnima plesalcema Aljo Ferme in Sašom Živanovića.

TORI TANGO
STOLP ŠKRLOVEC
VALENTINOVO 2018 - sreda, 14. 2. 2018
VSTOPNICE: 12 € predprodaja (kavarna Layerjeve hiše in na info@layer.si) / 15 € redna prodaja (na dan dogodka)

Ljubezen ni nekaj, kar bi lahko merili v enotah, je vse več. Zato vam svetujemo, da svoji najdražji/mu podarite preprosto darilo z vsebino.

Jure Tori, senzibilen ustvarjalec čudovitih glasbenih vzdušij, edinstvenega glasbenega sloga in karizmatičnega izraza, predstavlja prvi slovenski avtorski tango z novega albuma For One Touch. Mednarodna zasedba Tori Tango vas bo vodila med intimnimi, liričnimi instrumentalnimi nežnostmi do mediteransko obarvanih latino esenc. Kvartet nadaljuje pot Tori Tria, ki nas je prevzel v filmu Vaje v objemu. 

Tokratni valentinov večer bo ljubezenski spoj glasbe in besede, ki čustva strelja daleč v globine poslušalčevega srca in v izbruhih, ki presegajo običajno branje ali deklamiranje poezije. Ti prej spominjajo na rafale ameriških beatnikov, ki so svoje besede radi parili z jazzom, ali na čustveno razdajanje frankofonega šansonjerja Jacquesa Brela.

Tango je dotik, notranji premik od mene do tebe in nazaj. Tango je stapljanje s teboj. S stvarstvom, temo in tišino. Tango je tu in zdaj. Tango je vsak izmed nas. Še posebej, ko si objet s plesnimi koraki, ljubezensko poezijo in glasbo.

Najlepša si www.youtube.com/watch?v=YTE8CVSe8PE
Najdi me pesem www.youtube.com/watch?v=5JR0fcE-DAM
V enem prihodnjih življenj www.youtube.com/watch?v=I0yaOudpeJo
Okruški večera www.youtube.com/watch?v=StICiT2cXj4

foto: Lucija Novak