Pričetek: Četrtek, 10.05.2018, ob 19.00
Lokacija: Stolp Škrlovec

Iz takšne smo snovi kot sanje, cikel predavanj

predavanje

Iz take smo snovi kot sanje – cikel predavanj 

četrtek, 10. maj

v galeriji Layerjeve hiše

 

 

ob 19. uri

 

V vsakdanji govorici kompleksi veljajo za nekaj slabega; o nekom, denimo, rečemo: "Kako je zakompleksan." Za Carla Gustava Junga pa so kompleksi osnovni deli naše psihe, torej jih imamo vsi. Po njegovem prepričanju so celo koristni, ker nas silijo k delovanju. Nekdo, ki je dober predavatelj, to najverjetneje nikoli ne bi postal, če v sebi ne bi imel kompleksa predavatelja.
V življenju vsakogar nastopijo težave, kadar nam nekdo s svojim dejanjem ali besedami naše komplekse (nehote) aktivira. Takrat se običajno odzovemo navidez povsem iracionalno, toda za tem se skriva logična povezava, ki jo je mogoče odkriti tudi z jungovsko analizo sanj.
V predavanju v četrtek, 10. maja, ob 19.00 bosta predavateljici pojasnili, kako prepoznamo svoje in tuje komplekse, kaj je koristno storiti, da bi se z njimi naučili živeti in omilili njihovo delovanje, ter kako se naši kompleksi kažejo v sanjah. Razumevanje kompleksov nam ponuja pot, da bolje razumemo sami sebe in posledično tudi druge, s tem pa tvorimo bolj konstruktivne odnose.

 

Predavateljici: psihoterapevtka Urška Ajdišek in praktikantka analitične psihologije Breda Biščak

 

Vstopnina: 5 € 

 

O predavateljicah:

 

Urška Ajdišek, psihoterapevtka (www.psihoterapija-konsulta.si), je po prekvalifikaciji iz temeljev psihoterapije in opravljenega podiplomskega tečaja iz psihoterapije pri Medicinski fakulteti v Ljubljani zaključila individualni študij za mednarodno akreditiranega jungovskega analitika pri IAAP v Zürichu. Včlanjena je v Združenje psihoterapevtov Slovenije (ZPSI) in že več let aktivna članica Slovenskega združenja za analitično psihologijo (SZAP). Poklicne izkušnje so jo vodile od delovanja v diplomaciji in mednarodni trgovini v gospodarstvu do individualnega srečevanja z ljudmi v zasebni psihoterapevtski praksi v Radovljici in na kliniki Fakultete za psihoterapevtsko znanost Univerze Sigmunda Freuda v Ljubljani (SFU), kjer občasno tudi predava na smeri Jungove analitične psihologije. Svoje znanje nadgrajuje na področju psihoterapije otrok in mladostnikov ter jungovskega coachinga. 

 

Breda Biščak, praktikantka analitične psihologije (www.bredabiscak.com), je uveljavljena literarna prevajalka (Woolf, Nabokov, Kureishi itn.), ki jo že od nekdaj zanimajo globine človeške duše. Pri Zoranu Milivojeviću je opravila uvodno izobraževanje iz transakcijske analize (TA 101), potem pa je skoraj sedem let obiskovala edukativno skupino o tolmačenju sanj, ki sta jo vodila srbski klinični psiholog dr. Ivan Nastović in klinična psihologinja mag. Marija Nastović. Od leta 2012 je članica Slovenskega združenja za analitično psihologijo (SZAP). Konec leta 2016 je bila sprejeta v individualni študij za mednarodno akreditiranega jungovskega analitika pri IAAP v Zürichu, s čimer je dobila dovoljenje za delo s strankami pod supervizijo jungovskih analitikov.