Pričetek: Četrtek, 01.03.2018, ob 19.00
Lokacija: Stolp Škrlovec

Iz takšne smo snovi kot sanje, cikel predavanj

predavanje

Iz take smo snovi kot sanje – cikel predavanj v stolpu Škrlovec

četrtek 1. marec

četrtek, 5. april (v galeriji Layerjeve hiše)

četrtek, 10. maj in

četrtek, 7. junij

 

Vedno ob 19. uri.

 

Po uspešnem uvodnem januarskem predavanju o vlogi sanj v našem življenju v Layerjevi hiši v marcu nadaljujemo cikel Iz take smo snovi kot sanje.

 

Marčevsko predavanje (četrtek, 1. marec) bo namenjeno predstavitvi konceptov anima in animus. Švicarski psihiater Carl Gustav Jung je z njima označeval poosebitev ženskih psihičnih nagnjenj v moški psihi (anima) in poosebitev moških psihičnih nagnjenj v ženski psihi (animus). Predavateljici bosta pojasnili, kaj vpliva na njuno oblikovanje, kako se odražata v našem vsakdanjem življenju in kako vplivata na naš nezavedni izbor partnerjev. Teoretična spoznanja bosta pojasnili s konkretnimi primeri jungovske analize sanj.

 

V preostalih treh predavanjih bodo predstavljeni vloga sence v budnosti in njeno pojavljanje v sanjah, kompleksi kot motor naše aktivnosti v sanjah in budnosti ter oblikovanje življenjskih ciljev na podlagi naših tipoloških značilnosti in njihovi vidiki v sanjah. Obiskovalci so vabljeni, da se udeležijo posameznega predavanja ali celotnega cikla.

 

Predavateljici: psihoterapevtka Urška Ajdišek in praktikantka analitične psihologije Breda Biščak

 

Vstopnina: 5 € ali 15 € za vsa štiri predavanja 

 

O predavateljicah:

 

Urška Ajdišek, psihoterapevtka (www.psihoterapija-konsulta.si), je po prekvalifikaciji iz temeljev psihoterapije in opravljenega podiplomskega tečaja iz psihoterapije pri Medicinski fakulteti v Ljubljani zaključila individualni študij za mednarodno akreditiranega jungovskega analitika pri IAAP v Zürichu. Včlanjena je v Združenje psihoterapevtov Slovenije (ZPSI) in že več let aktivna članica Slovenskega združenja za analitično psihologijo (SZAP). Poklicne izkušnje so jo vodile od delovanja v diplomaciji in mednarodni trgovini v gospodarstvu do individualnega srečevanja z ljudmi v zasebni psihoterapevtski praksi v Radovljici in na kliniki Fakultete za psihoterapevtsko znanost Univerze Sigmunda Freuda v Ljubljani (SFU), kjer občasno tudi predava na smeri Jungove analitične psihologije. Svoje znanje nadgrajuje na področju psihoterapije otrok in mladostnikov ter jungovskega coachinga. 

 

Breda Biščak, praktikantka analitične psihologije (www.bredabiscak.com), je uveljavljena literarna prevajalka (Woolf, Nabokov, Kureishi itn.), ki jo že od nekdaj zanimajo globine človeške duše. Pri Zoranu Milivojeviću je opravila uvodno izobraževanje iz transakcijske analize (TA 101), potem pa je skoraj sedem let obiskovala edukativno skupino o tolmačenju sanj, ki sta jo vodila srbski klinični psiholog dr. Ivan Nastović in klinična psihologinja mag. Marija Nastović. Od leta 2012 je članica Slovenskega združenja za analitično psihologijo (SZAP). Konec leta 2016 je bila sprejeta v individualni študij za mednarodno akreditiranega jungovskega analitika pri IAAP v Zürichu, s čimer je dobila dovoljenje za delo s strankami pod supervizijo jungovskih analitikov.