Pričetek: Torek, 13.03.2018, ob 20.00
Lokacija: Stolp Škrlovec

Block Party - КУКЛА / Kukla

koncert

Block party s КУКЛА / Kukla
Stolp Škrlovec
torek, 13. marec, ob 20. uri
Vstop prost

Blockchain tehnologije so ene največjih inovacij zadnje dekade. Izbran tehnološki okvir zagovarja logiko avtomatskega algoritmičnega ustvarjanja zaupanja med posamezniki, kar vodi v boljšo družbo in kvalitetnejšo, predvsem pa transparentnejšo bivanje. Dan, ki ga v Kranju posvečamo tehnologiji veriženja podatkovnih blokov, zaključuje glasba, ki družbo prepleta s človeškim bitom, čutnostjo ter iskrenostjo, ki jo pletejo melodični vzorci.

Te vzorce nam bo pomagala iskati Kukla, samooklicani slovanski gangsta geisha pop band transformer, princesa domače kombinatorike glasbenih žanrov, multitalent in še kaj. Kukla za svoje izražanje namreč ne uporablja centraliziranega pristopa, marveč s serijo raznolikih oblik predstave pooseblja ustvarjalnost skozi (svojo) decentralizirano podobo. Delna odslikava tega so tudi njene skladbe, ki segajo še v čas, ko je delovala pod imenom Napravi mi dete in v nadaljevanju kot samostojna glasbenica КУКЛА.

- - -

Block Party poteka v okviru postavitve obeležja tehnologijam veriženja podatkovnih blokov, ki ga odpira Mestna občina Kranj ob podori podjetij 3fs in BitStamp.