Pričetek: Sobota, 05.05.2018
Lokacija: Layerjeva hiša

Osma pomlad Layerjeve hiše

spremljevalni dogodek

Kavarna Layer se je kot prvi del Layerjeve hiše odprla 5. 5. 2011. V osmo pomlad pa stopa skupaj s štirimi galerijami, koncertnim odrom, ateljejskimi prostori, rezidenčnim centrom in kulturno četrtjo, ki velja za stičišče urbane in umetniške scene v Kranju.

Bodite z nami na dogodkih za male in velike. 

petek, 4. maj
ob 20. uri
DJ večer: Recycleman

sobota, 5. 5.
od 10. do 14. ure: začetek sladoledne sezone v kavarni
ob 10. uri: Otroška ustvarjalnica s Saro Hostnik Čapelja
ob 11. uri: Urbani sprehod po uličnih intervencijah in aktualnih razstavah kulturne četrti Kranja z odprtjem razstave
ob 12. uri: [Striptih] Iva Boras: Tukaj in zdaj 

Vse brezplačno.

---

PROGRAM PODROBNO:

ob 10. uri: Otroška ustvarjalnica s Saro Hostnik Čapelja

Sara vabi otroke (3-11), da se ji pridružijo pri oblikovanju vencev iz rož. Cvetlice, ki jih bodo sami ustvarili, bodo udeleženci vtkali v naglavne vence in na vence za na vrata.

ob 11. uri: Urbani sprehod po uličnih intervencijah in aktualnih razstavah kulturne četrti Kranja z odprtjem razstave

Voden ogled se začne pred durmi Layerjeve hiše na Tomšičevi ulici 32. Sprva spoznamo aktualne razstave, nato pa Leopolda Layerja, Janeza Puharja, Tima Pregrada, Davida Almajerja in Mahlerco. Skozi Medprostor gremo v Škrlovec ter obiščemo še Pavšlarjevo hišo, se sprehodimo mimo obeležja Manfredi in Bleiweisovega vstraniša do Khislsteinovega gradu, nazaj do Mergentalerjeve hiše in njenih uličnih galerij, ki so srce kranjske kulturne četrti. 

Aktualne razstave: Galerija Mahlerca: Nejc Zajec: U377 // Galerija Layerjeve hiše: Olga Milić: Tujost kot del naravnega // Galerija stolpa Škrlovec: Samo: Narodnozabavna razstava // Mergentalerjeva ulična galerija TAM-TAMa in Layerjeve hiše: Iva Boras: Tukaj in zdaj // v vodeni ogled je vključena tudi aktualna razstava Galerije Prešernovih nagrajencev - Franc Novinc: Z barvo v srce stvari
Vodi: Zala Vidali

ob 12. uri: [Striptih] Iva Boras: Tukaj in zdaj 
Mergentalerjeva ulična galerija TAM-TAMa in Layerjeve hiše:

Ko se tukaj in zdaj pojavi bog srečnega trenutka Kairos, Kronosov vnuk, se zgodi moment popolne, neizrecne, čiste sreče. Z resnično akendoto z ulice jo zabeleži umetnica in novinarka s Hvara, aktivna na ljubljanski stripovski sceni. Iva Boras ima Kranj v lepem spominu, saj je tu dokončala šolo za učiteljico joge in “se jokala od sreče in smeha na Vaših ulicah,” kot je zapisala v prijavi na umetniški poziv Striptih.