Pričetek: Ponedeljek, 15.10.2018, ob 20.00
Lokacija: Stolp Škrlovec

Senca tvoj'ga psa, 40 let kasneje

koncert

Senca tvoj'ga psa
šansoni Jacquesa Brela, 40 let kasneje
ponedeljek, 15. oktober, ob 20.00
Stolp Škrlovec
Vstopnina: 10 EUR (na voljo v kavarni Layer, rezervirate jih lahko na rezervacije@layer.si)


Igrajo: Branko Završan, Žiga Golob, Uroš Rakovec, Krunoslav Levačić 
Avtor prevodov in režija: Branko Završan
Glasbeni aranžmaji: Branko Završan, Žiga Golob, Uroš Rakovec, Krunoslav Levačić

Na oder stolpa Škrlovec se vrača gledališko-glasbena monodrama Senca tvoj'ga psa, ki letos obeležuje posebno obletnico. Letos namreč teče 40. leto, ko je Jacques Brel zadnjič stopil na oder. Pridružite se uigranemu četvercu v ponedeljek, 15. oktobra!

Predstava je nastala v okviru Festivala francosko-slovenske pomladi in v sodelovanju s Francoskim inštitutom Charles Nodier v Ljubljani.
Jacques Brel (1929–1978), belgijsko-francoski skladatelj, pevec, pesnik in igralec, je avtor sugestivne poezije in metaforike, ki nas vabi v občutljivi labirint doživljanja življenja. Kot poslušalci tudi sami postajamo junaki njegovih zgodb, ki se stapljajo z našimi izkušnjami in doživetji. Z Brelovo zapuščino so se spopadali različni glasbeni ustvarjalci 20. stoletja, z legendarno Ne me quitte pas (v Završanovem prevodu Saj ne boš kar šla) med drugim Marlene Dietrich, Mireille Mathieu, Nana Mouskouri, Natacha Atlas in Sting. Igralec Branko Završan nam bo šestnajst Brelovih šansonov približal v svojem prevodu in interpretaciji.

Produkcija: avtorji in Slovensko mladinsko gledališče
Predstava traja 80 minut in nima odmora