Pričetek: Sreda, 24.10.2018, ob 19:00
Lokacija: Layerjeva hiša

Pripovedne ciklame

literarna umetnost

kavarna Layerjeve hiše

sreda, 24.10., ob 19.00

vstop prost

 

Na poletnih večerih branja si bomo povrnili srčno ravnotežje v zavetju zidov stare hiše Layer. V letošnjem letu bomo prisluhnili različnim kratkim zgodbam, bajkam, pravljicam, spominom, anekdotam, črticam in novelam ter se zamislili ob pogledih na svetove, ki se nam razkrivajo skozi besedno umetnost kratke proze.

 

Večer Pripovednih ciklam bo namenjen predstavitvi svežega vetra umetniškega pisanja in združevanju mladih pisateljic in pisateljev z Gorenjske. Vse mlade (do 30 let) gorenjske pisateljice in pisatelje vabimo, da v živo preberete svojo najljubšo kratko prozo na enem od poletnih večerov branja v Layerjevi hiši. Spodbujamo vas, da zapišete novo, jo preberete na poletnih večerih ter jo izpilite do 1. novembra. Na Prešernov dan, 8. februarja prihodnje leto bomo izdali knjižica kratke proze Antologija mladih gorenjskih pisateljic in pisateljev, ki bo na kljužnih policah delala družbo zbirki pesmi Iskanja (Layerjeva založba, 2018).

 

Povabilo pisateljicam in pisateljem

Če si pisateljica ali pisatelj, star-a do 30 let in z gorenjskega konca doma, nam na email pošlji svojo kratko pripovedno prozo (največ 3 sestavke – v slovenskem jeziku). V antologiji lahko sodeluješ tudi brez sodelovanja na večerih branja kratke proze. Piši na ana.zunic8@gmail.com za sodelovanje na večerih branja in najkasneje do 1. novembra za uvrstitev kratke proze v antologijo. Končni izbor del bo natisnjen do 8. februarja 2019.

 

Sestavke izbira Ana Žunič, dipl. slovenistka. Tolpo vabljeni!