Pričetek: Sreda, 19.12.2018, ob 20.00
Lokacija: Layerjeva hiša

Brencl banda

koncert

Brencl banda

Stolp Škrlovec

Sreda, 19.12., ob 20.00

Vstopnina: 5€

 

Nova plošča – Korenine svetlobe

 

Četrti album Brencl bande je bil pod taktirko Edija Cukerića posnet v legendarnem puljskem Rojcu. Na zgoščenki je sedem vokalnih in pet instrumentalnih skladb. Pri snemanju so sodelovali številni pevci iz Bistrice ob Sotli, ki so pritegnili k hvalnici z naslovom Pesem, Eva Moškon je odpela solo Srca gospodar, v klarinet za Podgursko je pihal mladi Ive Cukerić, po raznih tolkalih in zvočilih pa je godel Dejan Gotal.

Svojo vihravo muzikaličnost pa bo Brencl banda ponudila tudi radovednim očem prek videospota posvečenega mistični Vili.

 

Brencl Banda

 

Brencl banda je nastala v Bistrici ob Sotli, ki se ponaša tako z bogato glasbeno tradicijo kot tudi z nazivom dandanašnje valilnice slovenskih glasbenih genijev alternativnega predznaka.

Avtorska glasba zasedbe Brencl bande nastaja pod vplivom navdušenja nad ljudskim izročilom z različnih koncev sveta, predvsem pa s seboj nosi močan slovanski duh. V svoji živahni barvitosti, podpisani s strastno predanostjo pristnosti, godba Brencl bande deluje kot da je del izročil, ki jih riše v svoj repertoar; kot da bi nastala na podlagi notnih zapisov ljudskih viž s podstrešja. Čeprav uporablja povsem običajne glasbene inštrumente in vokale, je oblikovala povsem svoj in izviren zvok. Slovanska krila jo nosijo po svetu glasbe različnih narodov, ki skozi svoje ritme in melodije pojejo v en skupen glas o sreči, žalosti in brezčasju.

 

Brencl banda so:

Ana Mezgec - violina in vokal

Rok Šinkovec - harmonika in vokal

Matjaž Bajc - kontrabas in vokal

Andrej Boštjančič - kitara in vokal

 

Ena izmed odlik skupine Brencl banda je neposrednost, ki v povezavi z uravnanim občutkom za glasbeno dediščino sestavlja organsko zvokovno prezenco, ki ji v našem ustvarjalnem okolju ni para. Istočasno pa premore dovolj humorja in razposajenosti, da se ne zapleta v zanke lastne samovšečnosti, kot je pogost primer s tovrstnimi glasbenimi postavami. Glasbeniki imajo občutek za glasbila in vokale, nikoli ne igrajo drug čez drugega in se ne podajajo na nepotrebne virtuozne spreho-de, ki bi bili sami sebi namen. Med poslušanjem njihovega prvenca je očitno, da se med igranjem sila zabavajo. Andrej Predin

 

Povezave:

www.brenclbanda.com