Pričetek: Četrtek, 07.02.2019, ob 19.00
Lokacija: Layerjeva hiša
Andrej Štular

Vseeno

likovna umetnost

Andrej Štular: Vseeno
Layerjeva hiša
7. 2. - 5. 3. 2018

Odprtje: četrtek, 7. februar, ob 19. uri
Delavnica Postavljanka: petek, 8. februar, od 10. do 13. ure
Delavnica Senčne lutke: sobota, 23. februar, ob 11. uri

Andrej Štular, arheolog vsakdanjega življenja in aktivni pripadnik sodobnega nabiralništva, se na vseh prostih stenah in zaprašenih kotih Layerjeve hiše predstavlja z obsežno pregledno razstavo. Štular na razstavi Vseeno odgovarja umetniškemu duhu časa, ko je lahko vse eno. Z navihano ljubeznijo do vseh spreobračanja vsakovrstnih kod, sistemov in jezika ter lastne ustvarjalne samozadostnosti pa nas opominja, da bo, v preprosti maniri, svet lepši, če nam za tisto eno ne bo vseeno.


Član striparskega kolektiva Strip Core in lutkovnega gledališča Nebo deluje na polju umetnosti od sredine 80. let. Na njegovi prvi samostojni razstavi v Layerjevih hiši na ogled postavlja kolaže, slike, stripe, kipce in svetlobne objekte, vedno znova nove.

www.andrejstular.net

POSTAVLJANKA
petek, 8. februar, od 10. do 13. ure

Razstavo Vseeno spremljata dve delavnici. Prvo bomo ušpičili na Prešernov dan v galeriji Layerjeve hiše. Pri Postavljanki lahko sodelujete vsi, ne glede na to, koliko ste stari in koliko časa imate. Med 10. in 13. uro bomo brezvrednim predmetom dali novo vrednost in novo funkcijo, jih postavljali v zaporedje ter iz njih delali nove podobe. Andrej bo mlajše vodil pri idejni zasnovi, ne tako mladim pa zgolj svetoval, kje je rep in kje glava.

SENČNE LUTKE
sobota, 23. februar, ob 11. uri

Delavnica Senčne lutke bo trajala v dvorani Stolpa Škrlovec od 11. do 14. ure z vmesno pavzo. Mentor Andrej Štular bo udeležencem razložil nekaj osnovnih pojmov senčnega gledališča in njegove geografije, nato pa boste iz papirja in drugih propomočkov izdelali svojo lutko. Proti koncu delavnice boste senčne lutke tudi uporabili na odru. Delavnica je primerna za tiste, ki ste dopolnili 5 ali 100 let, ter vse vmes.

Prijave:
Delavnica Postavljanka nima prijav, vabljeni ste kadarkoli med 10. in 13. uro. Pridite čim prej, da se zabava ne konča prezgodaj!
Na delavnico Senčne lutke se prijavite preko email sporočila art@layer.si. Udeležba je brezplačna, za material bo poskrbljeno.