Pričetek: Ponedeljek, 18.03.2019, ob 20:00
Lokacija: Stolp Škrlovec

XIU XIU (ZDA) in Nina Bulatovix (SI)

koncert

Xiu Xiu (ZDA) in Nina Bulatovix (SI)

ponedeljek, 18. 3., ob 20h

Stolp Škrlovec

vstopnina: 10 EUR v predprodaji (v kavarni Layer in na rezervacije@layer.si), 12 EUR na dan dogodka

 

Xiu Xiu je ime za vznemirljivo oseben in brezkompromisen glasbeni projekt multi-instrumentalista Jamieja Stewarta, ki živi in dela v Los Angelesu ter redno sodeluje z drugimi umetniki, tako v studiu kot na odru. Od leta 2002 dalje Xiu Xiu nepretrgoma izdaja nove albume, sodeluje pri drugih art projektih in dela obsežne mednarodne turneje. Njegova glasba se je preusmerila od grobega avant-popa k umetniškem orkestralnem rocku, začinjenim s temačno hrupnostjo. Glasbo postreže z odkritostjo in intenzivnostjo, ki vedno znova trga srca legiji obsesivnih poslušalcev.

 

Zadnji album Xiu Xiu Girl with Basket of Fruit (Polyvinyl Record Co), ki je bil izdan letos februarja, je še pogumnejši, a tudi bolj melanholično stiliziran kot njegov predhodnik, leta 2017 izdan album Forget!. Prežet je z vznemirjenostjo, napetostjo, žalostjo in jezo. Kot ponavadi Xiu Xiu sodeluje s številnimi priznanimi glasbeniki, tokrat z Eugenom Robinsonom (Oxbow), Devinom Hoffom in haitskima bobnarjema Emmanuelom Obijem in Ayom Okaforom. Odrski nastop Xiu Xiu se bo v letu 2019 manifestiral v obliki Jamiea Stewarta, Thora Harrisa in Jordana Giegerja (Minus Story/Shearwater).

 

Video za singel Scisssssssors, režiran pod taktirko članice benda Angele Seo, je prvi v nizu tridelne video serije in vključuje mitologijo, rituale, nadnaravna in zemeljska verovanja ter motive vstajenja iz predhodnih videov.

 

Po dveh letih se Xiu Xiu vrača v Slovenijo, tokrat v Stolp Škrlovec, kjer bodo člani benda predstavili njihov zadnji album Girl with Basket of Fruit. Koncertni performans za vse glasbene sladokusce, ki ga ne gre zamuditi.

 

https://www.youtube.com/watch?v=fkK6GT4pkbU&=&feature=youtu.be

 

Website: http://xiuxiu.org/

Facebook

Twitter

Instagram

 

-------------
Nina Bulatovix (SI)

Dost dobri. Dost zanimivi.

Boben, bas, glas. In sayonara preteklemu. Iz prihodnosti nas kličejo obrazi molčečih! Ne gre za preigravanje ogorčenih, še manj stvar programa. Pa saj razumeš: Odmisli debato. Odmisli režijo. Odmisli model.

Poj mi tralala.

FB page: https://bit.ly/2TfDHKw
Bandcamp: https://ninabulatovix.bandcamp.com/
Youtube: https://bit.ly/2GLxuzU

 

 

Koncert je del serije koncertnih dogodkov Scena podpiše in je poklon glasbenih zasedb in producentov Radiu Študent, ki že 50 let goji in podpira domačo neodvisno in alternativno glasbeno sceno. Nazdravite z vašim najljubšim breznagobčnim radiem na koncertih po Sloveniji ter 9. maja na Velikem koncertu v Križankah.