Pričetek: Sobota, 29.06.2019
Trajanje do: 13.08.2019
Lokacija: Galerija Na mestu

Balada o filmu in kolažu ∣ Festival KAOS

likovna umetnost

Balada o filmu in kolažu ∣ Festival KAOS

Ulična galerija Na mestu, Gregorčičeva ulica Kranj

Trajanje razstave: 29. 6. - 13. 8. 2019

 

Odprtje: sobota, 29. junij, ob 12h

 

V ulični galeriji Na mestu pred Mestno knjižnico Kranj bo čez poletje na ogled razstava originalnih filmskih plakatov slovenskih oblikovalcev za filme Franceta Štiglica ob 100. obletnici njegovega rojstva in interpretacij plakatov v kolažu 8 domačih sodobnih umetnikov in oblikovalcev. Sodelujejo: Lea Zupančič, Zala Kalan, Ljubo Bratina, Maja Kocjan, Aljaž Primožič, Žiga Čebašek, Vasko Vidmar in Maruša Štibelj.

 

Razstava poteka v sklopu obeleževanja 100. obletnice rojstva režiserja Kranjčana Franceta Štiglica. Kranj, pionirsko mesto fotografije in filma, se z različnimi dogodki pridružuje dogodkom predstavitve dediščine slovenskega filma, ki jih pod skupnim projektom “100 let Franceta Štiglica” organizirajo Slovenski filmi center, javna agencija RS, Slovenski filmski arhiv pri Arhivu Republike Slovenije in Slovenska kinoteka. Originalni plakati in fotografije so iz muzejske zbirke Slovenske kinoteke.

 

Aktivnosti, povezane s Štigličevim letom v Kranju, so del razvoja programov za kandidaturo Kranja za Evropsko prestolnico kulture 2025, v katere se vpenjajo kulturna, industrijska in naravna dediščina s sodobnimi urbanimi, umetniškimi in ustvarjalnimi izrazi.

 

https://layer.si/kaos/

——

Organizator razstave: Zavod Carnica

Partnerji razstave: Mestna knjižnica Kranj, Slovenski filmski center, Slovenska kinoteka, ∞Končno Kranj2025

Sofinancer: Mestna občina Kranj

Sponzor postavitve galerije: TAM-TAM Inštitut

Artwork: Maruša Štibelj