Pričetek: Petek, 16.08.2019
Trajanje do: 30.08.2019
Lokacija: Igrišče na Planini 1

Filmi na Planini

filmski večer

Filmi na Planini

Igrišče na Planini 1

Vsak petek, 16. - 30. avgust

 

Petki so za filme na Planini. Tri petkove poletne večere bomo preživeli v družbi blokov, zvezd in treh različnih filmskih zgodb. Udeležili se bomo zabavne parade, podoživeli mladost ob podvigih nerodnih risanih junakov Pata in mata ter se družili s karizmatičnim Moondogom na počitniški Floridi.

*****

PARADA (Srdjan Dragojević, 2011, 115’)
Petek, 16. avgust, ob 20. uri, Igrišče na Planini 1

Homofobični bivši kriminalec in vojni veteran Limun se znajde v kočljivem položaju, ko sprejme ponudbo gejevskega aktivista, da bo varoval prvo parado ponosa v Srbiji. Uspešnica na ozemlju bivše Jugoslavije, zlata rola za preseženih 25 tisoč gledalcev v slovenskih kinematografih in nagrada občinstva v berlinski sekciji Panorama.


A JE TO! PAT IN MAT ZNOVA V AKCIJI (Marek Beneš, 2018, 73’)
Petek, 23. avgust, ob 20. uri, Igrišče na Planini 1

Pat in Mat, risana nerodneža iz otroštva mnogih, sta spet v akciji! Želite postaviti vrtiljak? Pokositi travo? Očistiti dimnik? Pregnati krta? Zanju ni nič pretežko. Cela vrsta zamisli, katastrof in izvirnih rešitev je tu. Za mojstra ni nobena težava ovira in noben izziv prevelik. Tudi sodobne rešitve jima niso tuje, saj postaneta strokovnjaka za uporabo sončne energije, hkrati pa nameščata varnostne kamere.


KRALJ PLAŽE (Harmony Korine, 2019, 95’)
Petek, 30. avgust, ob 20. uri, Igrišče na Planini 1

Moondog – žurerski, zakajen, zapit, zaraščen, dolgolasi, zanemarjeni pisatelj - živi življenje po svojih pravilih. Svoj talent bi lahko uporabil za nekaj koristnega in dokončal naslednji veliki ameriški roman, a bo moral prvo za trenutek odložiti drogo. Splet nepričakovanih dogodkov Moondoga popelje na pot ekscentričnih karakterjev, bizarnih situacij in spoznanja.

-----

Organizacija: Pisarna prenove soseske Planina
Partnerji: Zavod Carnica, Layerjeva hiša, Neskočno Kranj 2025, Mestna občina Kranj, TAM-TAM Inštitut