Pričetek: Torek, 03.11.2020, ob 11:00
Trajanje do: 30.11.2020
Lokacija: Mergentalerjeva ulična galerija
Bernarda Conič

Paralelni svetovi

likovna umetnost

Razstava fotografije
4. - 30. 11. 2020
Mergentalerjeva ulična galerija Layerjeve hiše in Inštituta TAM-TAM
 
 
Vabljeni na ogled ulične razstave, ki vas na Tomšičevi ulici čaka od srede, 4. novembra dalje. Del razstave, ki je bil predviden za razstavljanje v kavarni Layerjeve hiše, pa je, zaradi omejitev NIJZ za prepprečevanje širjenje virua COVID-19, prestavljen na kasnejši termin. 
 
 
Paralelni svetovi s podserijo Topeči se Paradiž / Parallel Worlds with the series Melting Paradise
Kolaži podob, ki jih od nekje poznamo ali pa smo jih v plasteh naložili v spomine in predelali v sanje. Masivi gora, polja sončnic, odsevi v vodi, zahod sonca. Razglede iz paralelnih svetov imamo vsi v svojih telefonih, samo da našim ponovitvam ni uspelo. Avtorica sledi mantri “Think more, shoot less” in ustvarja popolne prostore na zemlji pred človekom. V povečanih formatih bodo na ogled na ulici in v manjših v prostorih kavarne Layerjeve hiše. 
Serija fotografij na platnih, Topeči se paradiž, vizualno interpretira pojav globalnega segrevanja. Raj, ki se topi, predstavlja zemljo, ki se segreva zaradi človeških posegov. Avtorica s pomočjo kemične in toplotne obdelave analognih fotografij dosega abstraktne učinke. S kemičnim postopkom jih uničuje, tako kot človek uničuje zemljo.
 
Bernarda Conič je diplomirana oblikovalka tekstilij in oblačil ter magistrica oblikovanja vizualnih komunikacij.