Pričetek: Torek, 08.11.2022
Trajanje do: 26.11.2022
Lokacija: Galerija Stolpa Škrlovec

Fotografsko društvo Janez Puhar Kranj: Razstava štirih

fotografija

8. 11.-26. 11. 2022
Galerija Stolpa Škrlovec
 
Odprtje razstave: Torek, 8. 11., ob 18.00 
 
Andreja Teran, Dare Jazbinšek, Milan Mihalič, Vincenc Nemanič
 
Andreja Teran fotografira v gorah, na izletih in potovanjih. Njen glavni motiv je narava. Fotografije na razstavi predstavljajo dan v gorah, od prvih jutranjih žarkov preko občudovanj gora med vzponom proti vrhu, čudovitih panoram z vrha, do pojemajoče večerne svetlobe, ki obarva vrhove in oblake okrog njih.
 
Dare Jazbinšek uživa v krajinski fotografiji, ki mu je blizu tudi zaradi planinarjenja. Veliko obiskuje Veliko planino, zato izbor fotografij prikazuje njegov pogled na naravo, vreme – predvsem zimo - na eni naših najbolj znanih planin.
 
Milan Mihalič prikazuje fotografije Sečoveljskih solin, ki ga izredno fascinirajo, zato jih je obiskal že večkrat. Na razstavi so prikazane fotografije s teh »obiskov«. Da jih je posnel, je sledil zavedanju, da se mora objektu, naravi ali človeku tako približati, da ga začuti, spozna in razume. 
 
Vincenc Nemanič najraje fotografira panoramske motive preostale neokrnjene pokrajine, posnete v posebnih svetlobnih ali vremenskih pogojih. Na razstavi prikazuje fotografije s Tenerifa in sicer avtohtone cvetlice Tajinaste rojo (Echium wildpretii), ki z obliko, velikostjo in barvitostjo izstopa iz kamnite in ponekod dokaj gole vulkanske pokrajine.
 
 
Na sliki: Andreja Teran, Večerni ogenj.