Pričetek: Torek, 22.11.2022
Trajanje do: 01.03.2023
Lokacija: Kranj, Škofja Loka, Jesenice

BIEN 2023 ○ ODPRT POZIV ○ OPEN CALL

tekstil

BIEN 2023 ○ ODPRT POZIV ○ OPEN CALL

 

 

Call in English > https://layer.si/bien/en/open-call-2023/

 


Umetnice_ki, oblikovalke_ci in raziskovalke_ci, ki delujete pretežno v mediju tekstila, bienale tekstilne umetnosti BIEN vabi, da se odzovete na javni poziv za sodelovanje. BIEN 2023 bo potekal med 31. majem in 10. avgustom v Kranju, Škofji Loki, na Jesenicah in v digitalnem prostoru. Na razpisu izbrana umetniška dela bodo razstavljena v kranjskem Globusu in škofjeloškem Grajskem vrtu - muzeju na prostem. Odprt poziv je odprt do 1. marca 2023. Osrednja tema poziva je “Sonce / The Sun”. 


Vpliv Sonca na naše vsakodnevno življenje je tako velik, da so ga različne človeške kulture od nekdaj vpeljevale v svoje mite in legende, številne politeistične religije po vsem svetu pa so Sonce razumele kot enega od bogov. Sonce, ki je tako temeljno za naše preživetje, je obenem tudi dejavnik nevarnosti. Bivanjska okolja postajajo pretirano sušna, prihaja do pomanjkanja hrane in vode in tako Sonce postaja nekaj, česar se zlasti v poletnem času tudi pri nas lahko celo bojimo.


BIEN se s programi tekstilne umetnosti in industrijskega oblikovanja bienalno predstavlja z razstavami in projekti, ki razmišljajo o dediščini, ohranjanju in trajnosti. BIEN oblikuje nove sodobne izraze ter spodbuja interdisciplinarno umetniško povezovanje s projekti in rezidencami. Na razstavah predstavlja dela mednarodnih in domačih umetnikov, s posebnim poudarkom na najboljših delih aktualne domače in mednarodne študentske produkcije. BIEN razume, da je prihodnost umetnosti tudi v javnem in digitalnem prostoru. 


PRIJAVA, OSNOVNE INFORMACIJE:

○ Sodelujejo lahko umetniki ali umetniške skupine z vsega sveta, ki prijavijo eno delo, ki ni starejše od treh let.

○ Prijavljena dela naj se vsebinsko približajo osrednji temi: Sonce; ustvarjena naj bodo primarno v mediju tekstila oz. medija, ki tekstil oponaša v svojem materialnem ali tehničnem kontekstu.

○ Prijavljena dela naj ne bodo težja od 20 kg (vključno z elementi montaže).

○ Prijavnico izpolnite v slovenskem ali angleškem jeziku, na voljo je tu: https://forms.gle/Jy8gi3cppgFcRzKM8  

○ Rok za prijavo je 1. marec 2023

○ Kontakt za dodatne informacije: bien@layer.si


Več informacij → layer.si/bien

Pravila in pogoji razstavljanja → shorturl.at/cdty0 

Sporočilo za javnost → shorturl.at/jySY2

Prijavnica → https://forms.gle/Jy8gi3cppgFcRzKM8


Organizator bienala je Zavoda Carnica iz Kranja, soorganizatorici pa Naravoslovnotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani in Fakulteta za dizajn, samostojni visokošolski zavod. Projekt sofinancira Ministrstvo za kulturo in Mestna občina Kranj.


layer.si/bien

https://www.instagram.com/bienkranj/

https://www.facebook.com/bienkranj

https://www.youtube.com/@bienbienale9756

https://carnicainstitute.org/