Pričetek: Sobota, 28.01.2023, ob 19:00
Lokacija: Galerija Mahlerca

JONA BEDNJANEC: BARVA IN OBLIKA

likovna umetnost

23. 12. 2022-28. 1. 2023
Galerija Mahlerca
 
Barva in oblika je projekt v nastajanju, ki se gradi na barvnih kontrastih in pestrih abstraktnih pletenih žakarskih vzorcih. Gre za elemente, ki jih avtorica konsistentno raziskuje skozi svoje delo že dlje časa. Glavno izhodišče projekta je izpostaviti vpliv barve na posameznikovo dojemanje vzorca. Cilj je predstaviti serijo abstraktnega vzorca vijug v dveh različnih oblikovnih rešitvah in večbarvnih kompozicijah.
 
Jona Bednjanec (1991) je zaključila dodiplomski in podiplomski študij na Naravoslovnotehniški Fakulteti v Ljubljani, smer Oblikovanje tekstilij in oblačil.
_ _ _ _ _ _ _ _ 
 
Razstava je del skupinske razstave umetnic mlajše generacije FIN DE SIECLE #V
 
23. 12. 2022-28. 1. 2023
Layerjeva hiša in Stolp Škrlovec
 
Ana Janež
Gloria Ana Lupus
Jona Bednjanec
Tamara Mihalič
Teodora Švet
 
Skupina petih slovenskih umetnic nas vabi v svoje raziskovalne umetniške projekte. Avtorice pripadajo umetniški generaciji, ki je svoje umetniško izobraževanje v celoti ali delno zaključila v zadnjih štirih letih. S svojim umetniškim izrazom v prvi vrsti nagovarjajo premisleke o konceptih družbi jasnih pojmov, iščejo odnos med sabo in ustvarjenim delom, kreirajo umetniško resnico, iz fokusa jemljejo sam umetniški subjekt in raziskujejo telo - svoje in tisto, ki nastane ob umetniškem ustvarjanju.
Umetniški mediji, ki nas nagovarjajo v delih mladih ustvarjalk sodobne umetnosti so slikarstvo, grafika, tekstil in video, in nas opominjajo na pestrost izraza prav te - naše mlade, v prihodnost zazrte slovenske umetnosti!
 
 
ANA JANEŽ: SLIŠIŠ, DA NIČ NE SLIŠIŠ?
Galerija Stolpa Škrlovec
 
GLORIA ANA LUPUS: Potovanja in premiki
Galerija Stolpa Škrlovec
 
JONA BEDNJANEC: BARVA IN OBLIKA
Galerija Mahlerca
 
TAMARA MIHALIČ: POT OD DOMA DO PUNTE IN NAZAJ
Galerija Layerjeve hiše
 
TEODORA ŠVET: FUCK PAINTING
Galerija Layerjeve hiše
 
 
Več o umetnicah in razsatvah najdete na tej povezavi.