Pričetek: Sobota, 28.01.2023, ob 19:00
Lokacija: Galerija Stolpa Škrlovec

GLORIA ANA LUPUS: Potovanja in premiki

likovna umetnost

23. 12. 2022-28. 1. 2023

Galerija Stolpa Škrlovec
 
Z razstavo Potovanja in premiki avtorica Gloria Ana Lupus na ogled postavlja grafična dela, ustvarjena v tehniki globokega tiska. Dela predstavljajo sintezo dvoletnega raziskovanja in razmišljanja o barvni grafiki. Avtorica pristopa k barvi sistematično in analitično, njena odločitev za monokromni pristop k raziskovanju ponudi vpogled v večplastno razumevanje barve.
 
Gloria Ana Lupus (1995) je leta 2022 magistrirala na Pedagoški fakulteti v Ljubljani na oddelku likovne pedagogike pod mentorstvom Črtomir Freliha. V magistrskem delu se je posvetila raziskovanju barve v globokem tisku.
_ _ _ _ _ _ _ _ 
 
Razstava je del skupinske razstave umetnic mlajše generacije FIN DE SIECLE #V
 
23. 12. 2022-28. 1. 2023
Layerjeva hiša in Stolp Škrlovec
 
Ana Janež
Gloria Ana Lupus
Jona Bednjanec
Tamara Mihalič
Teodora Švet
 
Skupina petih slovenskih umetnic nas vabi v svoje raziskovalne umetniške projekte. Avtorice pripadajo umetniški generaciji, ki je svoje umetniško izobraževanje v celoti ali delno zaključila v zadnjih štirih letih. S svojim umetniškim izrazom v prvi vrsti nagovarjajo premisleke o konceptih družbi jasnih pojmov, iščejo odnos med sabo in ustvarjenim delom, kreirajo umetniško resnico, iz fokusa jemljejo sam umetniški subjekt in raziskujejo telo - svoje in tisto, ki nastane ob umetniškem ustvarjanju.
Umetniški mediji, ki nas nagovarjajo v delih mladih ustvarjalk sodobne umetnosti so slikarstvo, grafika, tekstil in video, in nas opominjajo na pestrost izraza prav te - naše mlade, v prihodnost zazrte slovenske umetnosti!
 
 
ANA JANEŽ: SLIŠIŠ, DA NIČ NE SLIŠIŠ?
Galerija Stolpa Škrlovec
 
GLORIA ANA LUPUS: Potovanja in premiki
Galerija Stolpa Škrlovec
 
JONA BEDNJANEC: BARVA IN OBLIKA
Galerija Mahlerca
 
TAMARA MIHALIČ: POT OD DOMA DO PUNTE IN NAZAJ
Galerija Layerjeve hiše
 
TEODORA ŠVET: FUCK PAINTING
Galerija Layerjeve hiše
 
 
Več o umetnicah in razsatvah najdete na tej povezavi.