Pričetek: Petek, 28.10.2016, ob 18.30
Trajanje do: 17.11.2016
Lokacija: Mergentalerjeva
Uroš Frelih

Ulica živi

fotografija

UROŠ FRELIH: ULICA ŽIVI

 

28. 10. - 17. 11. 2016

Mergentalerjeva

Ulična galerija Layerjeve hiše in TAM-TAMa v Kranju

 

Uroš vam kot popotnico k ogledu njegove razstave sporoča: Kranjske ulice živijo in dihajo z mano. Z malo talenta in pozornega očesa lahko tudi ti ujameš njihovo življenje. Lepota bivanja in mestni ljudje, ulične posebnosti, dogodki in arhitektura. V mestu ti nikoli ni dolgčas.

 

Mladi kranjski fotograf, prisoten na večini dogodkov mesta, kjer raziskuje kompozicije, svetlobo in barvne igre, se sprašuje, kaj mu pomeni urbana fotografija?

 

O avtorju:

 

Uroš Frelih je fotograf in svobodni umetnik iz Kranja. Inspirira ga predvsem enkratnost okolja, njegovo konstantno spreminjanje in minljivost podob, trenutkov in svetlobe, ujetih v kompozicijo in večnost trenutka. Njegov dom je narava in okolica, ki ga obdaja. S pomočjo fotografije opazuje in spoznava mogočnost okolice, sebe in njegove umestitve v prostor in čas.


Likovni umetnosti, fotografiji in grafičnemu oblikovanju se je resneje začel posvečati z obiskovanjem Srednje šole za oblikovanje in fotografijo v Ljubljani, smer Umetniška gimnazija.
Fotografija zavzema velik del njegovega izražanja in delovanja v skupnosti. Predan je svojemu delu ter pravi kranjski kreativec.

 

Navdihuje ga konstantna sprememba in minljivost podob, večnost trenutka in enkratnost časa, ki ga zamrzne v delčku sekunde. Mogočnosti okolice, ki ga obdaja, pa ne spoznava zgolj skozi fotografijo - kot velik ljubitelj gora jo doživlja tudi na vrhovih alpskih očakov.

 

Je član fotografskega društva Janez Puhar v Kranju, ki se s štirimi fotografi in temo urbane fotografije na razstavi 4x10 istočasno predstavljajo v Stolpu Škrlovec.

 

Mergentalerjeva ulična galerija je umetniški projekt, pri katerem sta moči združili družba TAM-TAM in Layerjeva hiša. Prvi skrbijo za pestro in urbano okolje z ljubljansko TAM-TAMovo Ulično galerijo na Vegovi ter drugimi družbeno odgovornimi projekti, drugi predstavljajo stičišče kulturnega in družabnega dogajanja v gorenjski prestolnici. Umetnost na ulični galeriji pred pragom Layerjeve hiše bo vsak mesec zaznamoval in predstavil nov avtor, vsak s svojim slogom in izraznostjo.  

 

 

 

Uros Frelih_Mergentalerjeva_Layerjeva hisa:_TAM TAM