Pričetek: Petek, 05.05.2017, ob 18.30
Trajanje do: 25.05.2017
Lokacija: Mergentalerjeva ulična galerija
Lana Bregar

Aksiomi

fotografija

Mergentalerjeva ulična galerija Layerjeve hiše in TAM-TAMa

odprtje: petek, 5. maj, ob 18.30 uri

 

AKSIOMI

Aksiomi so kot stališče postavljeni pod pojem zveze besed v navezavi na tehnologijo, različne družboslovne in humanistične vede. Predstavljajo neko splošno znano ali pa fiktivno resnico, ki ni nujno, da je realna po sebi.

Ni nujno.

Prav tako kot sama opredeljenost besede, serija Aksiomi subtilno oriše nadrealno, lahko tudi neko futuristično “pokrajino”. Je pogled na svet, mogoče celo prostore, v odnosu do splošenega pojma celostnega vesoljstva. Vsak izmed aksiomov stoji sam zase, ima svoja pravila, resnice, zakonitosti ter v poetičnem smislu ozračje. Ker pa, seveda aksiom v smislu realizacije, ni nujno življenjska resnica, v nadaljni diskusiji poraja nova vprašanja. Ni nujno, da vsak aksiom obstaja, lahko je resnicoljubna alegorija, ki ima neko metaforično približico realnosti.

 

Lana Bregar (1998), dijakinja Srednje Šole za oblikovanje in fotografijo,smer fotografski tehnik, trenutno živi in ustvarja med domačim Grosupljem in Ljubljano, kjer obiskuje srednjo šolo. Sodelovala je na raznih fotografskih in filmskih festivalih. Imela je več skupinskim in samostojnih razstav. Kljub svoji mladosti je za svoje delo prejela že kar nekaj nagrad.